Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Πρωινό με τον Σωκράτη

Συγγραφέας: Ρόμπερτ Ρόουλαντ Σμιθ, Αγγλία
Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Γενικών Γνώσεων – Φιλοσοφικά-Ψυχολογικά Θέματα
Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2010
Σελ.: 360
Τιμή: 16,60€
ISBN: 978-960-453-748-8

Μπορεί ο Νίτσε να βελτιώσει την καθημερινή σας διαδρομή στη δουλειά;
Ποια θα ήταν η γνώμη του Φρόιντ σχετικά με την ανακούφιση που σας προσφέρουν τα ψώνια;
Και τι θα έλεγε ο Πλάτωνας, σχολιάζοντας τον τρόπο που διαβάζετε βιβλία;

Το ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ εξηγεί ποια στάση θα τηρούσαν οι σπουδαιότεροι διανοητές της Ιστορίας απέναντι σε όλα όσα κάνουμε επί καθημερινής βάσης, από τον τρόπο που πηγαίνουμε στη δουλειά μας και τις επισκέψεις μας στο γυμναστήριο, μέχρι την προετοιμασία του φαγητού και την ώρα που πέφτουμε να κοιμηθούμε.

Αντλώντας στοιχεία από τη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία, την πολιτική και την ψυχολογία, ο Ρόμπερτ Ρόουλαντ Σμιθ μας επισημαίνει τρόπους με τους οποίους η καθημερινή μας ζωή μπορεί να βελτιωθεί, έχοντας ως οδηγό μερικές από τις πλέον ενδιαφέρουσες απόψεις που διατυπώθηκαν στην ιστορία του ανθρώπου. Το πρωινό, όπως το μεσημεριανό και το βραδινό -καθώς και όλα όσα προηγούνται και έπονται-, δεν πρόκειται να είναι ποτέ ξανά ίδια.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤOY ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΡΟΟΥΛΑΝΤ ΣΜΙΘ πέρασε το πρώτο μέρος της σταδιοδρομίας του ως Υπότροφος Καθηγητής στο Κολέγιο All Souls της Οξφόρδης, και το δεύτερο ως μέτοχος σε μια εταιρία συμβούλων. Τώρα μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τη συγγραφή. Έχοντας εκπονήσει ακαδημαϊκές μελέτες για τον Ντεριντά και τον Φρόιντ, τώρα έχει αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων όπου εφαρμόζει τη φιλοσοφία στην καθημερινή ζωή, και διατηρεί στήλη στην εφημερίδα Sunday Times με θέμα τα ηθικά διλήμματα. Φιλοξενείται τακτικά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές του BBC και κάνει ομιλίες σε πολλά συνέδρια. Ζει στο Λονδίνο με τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.robertrowlandsmith.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές