Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ζαχαρένιες πεταλούδες

Συγγραφέας: Ιωάννα Σκαρλάτου
Σειρά: Μικρή Πυξίδα (από 13 ετών)
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2010
Σελ.: 160
Τιμή: 9,90€
ISBN: 978-960-453-829-4

Η Έλλη ονειρεύεται να αποκτήσει ένα καλλίγραμμο σώμα, όμοιο με εκείνα που χαζεύει στα περιοδικά. Το έχει πάρει απόφαση, δεν μπορεί να περιμένει, πρέπει να αδυνατίσει· σε λίγο θα ανοίξουν τα σχολεία και πρέπει να έχει μεταμορφωθεί. Θα παλέψει να τα καταφέρει, προσπαθώντας να μην την απασχολεί τίποτε άλλο: ούτε το πρόσφατο διαζύγιο των γονιών της, ούτε η μετακόμιση με τη μητέρα της στο γραφικό Ναύπλιο, ούτε η καινούρια παρέα που πρέπει να την αποδεχτεί. Ευτυχώς που υπάρχει και το facebook, έτοιμο να σου χαρίσει έναν πραγματικό φίλο. Ή μήπως όχι;
Η Έλλη θα έρθει αντιμέτωπη με δύο ύπουλους εχθρούς: το σώμα της και τους λευκούς κόκκους της ζάχαρης. Και κάποια στιγμή θα φτάσει πολύ κοντά… ή πολύ μακριά; Δεν είναι βέβαιη. Το σίγουρο είναι ότι ξεκινάει το ταξίδι της, το οποίο έχει πλάσει με πλαστελίνες όλων των χρωμάτων!

“Νεανικό μυθιστόρημα με θέμα σύγχρονο: τη νευρική ανορεξία. Έχει ποιότητα γραφής, προσεγμένη δομή, ολοκληρωμένους χαρακτήρες και ζωντανούς διαλόγους. Ένα δυνατό λογοτεχνικό κείμενο με καλή χρήση της γλώσσας, που ρέει ανεμπόδιστα, και παραστατικές περιγραφές. Από την πρώτη στιγμή ως την τελευταία η συγγραφέας διεκδίκησε μια θέση στις διακρίσεις και στην κέρδισε με το σπαθί της.”
Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ΙΩΑΝΝΑ ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ γεννήθηκε στην Αθήνα, έχοντας καταγωγή από την όμορφη Αμοργό. Έχει σπουδάσει θεολογία και δημοσιογραφία και ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών και νεανικών βιβλίων. Η συγγραφική της δραστηριότητα έχε βραβευτεί από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς. Οι ΖΑΧΑΡΕΝΙΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ τιμήθηκαν με τον Έπαινο Μυθιστορήματος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς το 2009 και με το 2ο Βραβείο Μυθιστορήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών στην κατηγορία μυθιστορήματος για το 2009. Επίσης, υπήρξαν η αφορμή για την εισήγησή της στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2010 στα Χανιά με τον τίτλο «Τέχνη και Ψυχιατρική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές