Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Οι περιπέτειες του Τομ Σόγερ

Συγγραφέας: Μαρκ Τουαίν
Εικονογράφηση: Ρόμπερτ Ίνγκπεν
Μετάφραση: Λίνα Κάσδαγλη
ΣΕΙΡΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
Εκδόσεις Πατάκη
ISBN: 978-960-16-3716-7
ΣΧΗΜΑ:21Χ24
ΣΕΛΙΔΕΣ: 240
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 19,00€
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

Η κλασική αγορίστικη περιπέτεια του Μαρκ Τουαίν είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αμερικανικά μυθιστορήματα του 19ου αιώνα. Πλημμυρισμένη με χιούμορ, ζεστασιά, δράση και μια σειρά από ακαταμάχητους χαρακτήρες, η ιστορία παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο μια ζωηρή εικόνα ζωής σε μια μικρή πόλη στις όχθες του ποταμού Μισσισσιππή.
Ο αεικίνητος Τομ Σόγερ είναι ένας αυθεντικός ήρωας, ένα μείγμα σκανταλιάς και θάρρους. Είτε το σκάει για να γίνει πειρατής με το φίλο του Χακ Φιν είτε γίνεται μάρτυρας σε φόνο, οι μπελάδες και οι περιπέτειες δε λείπουν ποτέ από τη ζωή του. Βασισμένο στις νοσταλγικές θύμησες από την παιδική ηλικία του ίδιου του Μαρκ Τουαίν, το έργο έγινε αμέσως επιτυχία, στην πρώτη έκδοσή του, το 1876. Η όμορφη αυτή νέα έκδοση, που κυκλοφόρησε με αφορμή τα εκατόχρονα από το θάνατο του Μαρκ Τουαίν, προσφέρει το ολοκληρωμένο, χωρίς συντομεύσεις, κείμενο και περισσότερες από 70 υπέροχες εικονογραφήσεις από το βραβευμένο γνωστό καλλιτέχνη Ρόμπερτ Ίνγκπεν.

Σάμιουελ Λάνγκορν Κλέμενς
Περισσότερο γνωστός ως Μαρκ Τουαίν, ο Σάμιουελ Λάνγκορν Κλέμενς –γεννημένος το 1835– θεωρήθηκε «ο πατέρας της αμερικανικής λογοτεχνίας» από τον Γουίλλιαμ Φόκνερ. Ο Τουαίν είναι πασίγνωστος από δύο σπουδαία μυθιστορήματά του, τις Περιπέτειες του Τομ Σόγερ και τις Περιπέτειες του Χάκλμπερρυ Φιν. Η λεκτική του ευφυΐα και η διαρκής σάτιρά του του εξασφάλισαν εγκώμια και επαίνους τόσο από τους κριτικούς όσο και από τους ομοτέχνους του για τη νηφάλια ματιά του στις συντηρητικές συμπεριφορές της αμερικανικής κοινωνίας της εποχής του, ειδικά σε ό,τι είχε σχέση με τη δουλεία και το ρατσισμό.

Ρόμπερτ Ίνγκπεν
Ο Ρόμπερτ Ίνγκπεν γεννήθηκε το 1936 στην πόλη Τζίλονγκ της Αυστραλίας. Σπούδασε εικονογράφηση στο Royal Melbourne Institute of Technology και έχει σχεδιάσει, εικονογραφήσει και γράψει περισσότερα από εκατό βιβλία. Στον παγκοσμίως γνωστό καλλιτέχνη και συγγραφέα απονεμήθηκε το 1986 το βραβείο Hans Christian Andersen ως επιβράβευση για τη συνδρομή του στην παιδική λογοτεχνία, ενώ έλαβε τον τίτλο του Μέλους του Τάγματος της Αυστραλίας. Πρόσφατα εικονογράφησε σειρά κλασικών έργων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται Η Νήσος των Θησαυρών, Ο Πίτερ Παν και η Γουέντυ, Το Βιβλίο της Ζούγκλας και Ο Άνεμος στις Ιτιές. Ο Ρόμπερτ και η σύζυγός του Άντζελα ζουν και εργάζονται στην πόλη Άνγκλεσι, κοντά στη γενέτειρά τους Τζίλονγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές