Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Γουίνι το αρκουδάκι - Επιστροφή στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων

Συγγραφέας: Ντέιβιντ Μπενέντικτους, Αγγλία
Μετάφραση: Ρένα Ρώσση-Ζαίρη
Εικονογράφηση: Μαρκ Μπέρζες
Σειρά: Λωτός (από 9 ετών)
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2010
Σελ.: 224
Τιμή: 12,20€
ISBN: 978-960-453-777-8

Ογδόντα τέσσερα χρόνια ύστερα από τις πρώτες περιπέτειες που έζησε ο Γουίνι το αρκουδάκι, ο πολυαγαπημένος ήρωας των παιδιών, ο Κρίστοφερ Ρόμπιν γυρίζει στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων. Τα ζώα χαίρονται τόσο πολύ, που οργανώνουν διαγωνισμούς, αγώνες, φεστιβάλ, μέχρι κι ολόκληρη Ακαδημία…
Ένα μαγευτικό βιβλίο, μια υπέροχη, διασκεδαστική συνέχεια σε ένα από τα κλασικά βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΝΕΝΤΙΚΤΟΥΣ δραματοποίησε την ιστορία του Γουίνι και για τον κινηματογράφο, με την Τζούντι Ντεντς, τον Στίβεν Φράι και την Τζέιν Χόροκς. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε όταν ήταν είκοσι δύο χρόνων και το δεύτερο διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα. Ο Ντέιβιντ διετέλεσε βοηθός του διάσημου σκηνοθέτη Τρέβορ Νουν, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Evening Standard, ανταποκριτής στο Channel 4 και παραγωγός στο BBC Radio 4.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥ
Ο ΜΑΡΚ ΜΠΕΡΖΕΣ εικονογραφεί παιδικά βιβλία πάνω από είκοσι χρόνια. Τελείωσε τη Σχολή Καλών Τεχνών Σλέιντ στο Λονδίνο και εργάστηκε στο Ζωολογικό Κήπο της ίδιας πόλης, καθώς και σε μια βιβλιοθήκη του Κέιμπριτζ, προτού αφοσιωθεί αποκλειστικά στην εικονογράφηση και τη συγγραφή. Όταν δε ζωγραφίζει, του αρέσει να διαβάζει, να ασχολείται με τον κήπο του, να περπατάει στο δάσος δίπλα στο σπίτι του και να ανακαλύπτει ζεστά μέρη για να κοιμάται το γατάκι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές