Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ο φαντασμένος Γάλλος παπαγάλος

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπουλντούμη
Εικονογράφηση: Βασιλική Λαμπίτση
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Βατόμουρο (από 7 ετών)
Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2010
Σελ.: 56
Τιμή: 6,60€
ISBN: 978-960-453-743-3

Το κατάστημα κατοικίδιων ζώων «Η Κιβωτός της Εκάλης» πάει πρίμα. Όλα τα ζώα συμβιώνουν αρμονικά κι αγαπημένα μέχρι την εμφάνιση ενός Γάλλου παπαγάλου, που με την υπεροψία του θα σπείρει ανέμους! Δε θα αργήσει όμως η στιγμή που θα θερίσει θύελλες, όταν ένας γάτος Αγκύρας θα νιαουρίσει αλήθειες που θα κόψουν τη φόρα του φαντασμένου Φρανσουά.

Οι αρετές της ειλικρίνειας και της ταπεινότητας είναι τα μαθήματα ζωής που θα δώσουν τα υπόλοιπα ζώα στον παπαγάλο. Εκείνος όμως θα πάρει το μάθημά του ή θα μείνει μετεξεταστέος;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜΗ μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Σπούδασε Επικοινωνία και Διοίκηση Επιχειρήσεων κι έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες και κοινωνικούς φορείς, αλλά κι ως ελεύθερη επαγγελματίας. Αυτό που της αρέσει όμως πραγματικά είναι να διαβάζει και να γράφει· επίσης, να μιλάει με τα παιδιά ή απλώς να τα ακούει. Γι’ αυτό κι από το 1999 γράφει στην παιδική εφημερίδα Ερευνητές της Καθημερινής. Και τώρα πια γράφει και βιβλία. Κι είναι πολύ ευτυχισμένη γι’ αυτό… Το Δεκέμβριο του 2009 κέρδισε το Β΄ Βραβείο Παραμυθιού από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ ετοιμάζεται και το βιβλίο της ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΣΕΛΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές