Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

52 Ιστορίες για κάθε Τετάρτη βράδυ

52 Ιστορίες για κάθε Τετάρτη βράδυ
Μετάφραση: Έμυ Μανούση
Εκδόσεις Άγκυρα
ISBN: 978-960-422-818-8
Σχήμα: 23x26
Σελίδες: 144
Λιανική Tιμή: 17.95€
Για παιδιά από 5 χρόνων και πάνω

52 εικονογραφημένες ιστορίες για κάθε Τετάρτη βράδυ, που θα σας συντροφεύσουν όλο τον χρόνο. Ιστορίες λαιμαργίας, μαγικές, ιστορίες με σούπερ ήρωες, πριγκίπισσες και ιππότες, πειρατές και εφευρέτες. Ιστορίες για ονειροπόληση πριν κοιμηθείς είτε...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΣΤΟ 1ο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.

Συμμετείχει ο Διεθνής Καλλιτέχνης ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

Την «1η Πολιτιστική Συνάντηση για τη Διαδραστική Τέχνη» διοργάνωσαν με επιτυχία ο Δημήτρης Πανταζίδης και οι καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου «Ευ Ζην» της «Θερινής Ακαδημίας Τέχνης Αιγαίου», με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, από 18 - 21 Δεκεμβρίου 2010 (αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός» Πειραι...ώς 100, Γκάζι).

Τα εκθέματα της ενδιαφέρουσας συλλογής προσέγγισε θεωρητικά ο ιστορικός Τέχνης Dr.Λεόντιος Πετμεζάς που ανέφερε μεταξύ αλλων:

''Στο παρόν event και happening υπερέχει η πολιτική πράξη των συγκεκριμένων εμπνευσμένων και σκεπτόμενων δημιουργών που σε μια εποχή παρακμής και σήψης αντιπαραθέτουν μέσω της τέχνης τις δικές τους υγιείς δυναμεις για τη καταστολή της υπάρχουσας κρίσης.Ο αγώνας τους είναι ιδεαλιστικός και σίγουρα έχει να αντιμετωπίσει χίμαιρες ,αλλά δεν πρέπει να σταματά ποτέ η ελπίδα για την επερχόμενη κάθαρση.
Σκοπός της συνάντησης είναι η αναζήτηση μορφών τέχνης, που να καταστρατηγούν και να ανατρέπουν την παθητική στάση του θεατή (φιλότεχνου, ή ακροατή) ως καταναλωτή θεαμάτων και ακροαμάτων με στόχο την ενεργοποίηση του, μέσα από τη διαδικασία διάδρασης, που του προκαλούν τα προτεινόμενα έργα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μορφή τέχνης, που απαξιεί την μαζική κουλτούρα της αποχαύνωσης και της ομογενοποίησης των ανθρώπων. Αντίθετα, αποβλέπει και προσδοκά στη διαμόρφωση του συνειδητοποιημένου ενεργού πολίτη, ως σύγχρονου ανθρωπότυπου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης περιλαμβάνεται ομαδική έκθεση με σκηνικά, σύμβολα και αρχέτυπα από την παράσταση διαδραστικού εικαστικού θεάτρου με το μυθόδραμα «Μορφέας».
Τα σκηνικά που θα παρουσιαστούν αποτελούν εικαστικά έργα ατομικής ή συλλογικής δημιουργίας, που έχουν προκύψει από τις συναντήσεις των καλλιτεχνών του Πολιτιστικού Ομίλου «Ευ Ζην» της «Θερινής Ακαδημίας Τέχνης Αιγαίου», με θέμα τον μύθο του Μορφέα και αναφορές στην τρέχουσα πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, ενώ τα γλυπτά είναι έργα από πέτρα, μάρμαρο και μέταλλο των καλλιτεχνών του εργαστηρίου γλυπτικής, το οποίο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Τέχνης στην Αθήνα.''

Οι καλλιτέχνες που συντόνισαν τις ομάδες για τη δημιουργία των σκηνικών είναι οι: Κώστας Ευαγγελάτος, Τζίμης Ευθυμίου, Μαίρη Θηβαίου, Μανόν Πανά - Καϊρη, Σάββας Κακκαλής, Κέλλυ Καντανολέων, Μαριλένα Μέλη, Χριστίνα Ρούσση, Κατερίνα Σταμπολίτη, Πανωραία Τσιλίκα, Χριστίνα Φλώρου, Ελένη Χατζηπουλίδου και Δημήτρης Ψωμοδότης.

Επίσης έγιναν εισηγήσεις με θέμα: «Η αναγκαιότητα της διαδραστικής τέχνης σήμερα», την Κυριακή 19/12.
Ομιλητές ηταν ο Νίκος Παροίκος, σκηνοθέτης Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Δημήτρης Πανταζίδης, πολιτισμολόγος, που ανέπτυξε το θέμα «Μια αισθητική πρόταση για την συλλογικότητα και την ποιότητα ζωής στο εδώ και τώρα, μέσα από τα βιώματα μιας ελεύθερης θεατρικής έκφρασης και τη δημιουργική εικαστική εμπειρία της σύγχρονης τέχνης».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές