Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΜΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΓΙΑΤΡΕΙΑ;

Λένα Μερίκα
Εκδόσεις Κέδρος
Σειρά: teen book lovers
Εφηβικό μυθιστόρημα, από 12 ετών
ISBN: 978-960-04-4195-6
Σελ. 248
Τιμή: 11€
Ιούνιος 2011

Μα έχει ο έρωτας γιατρειά; Όχι, δεν έχει. Η Θεοδώρα το ξέρει από πρώτο χέρι. Απόδειξη, ο ερωτοχτυπημένος παππούς της. Να είναι ο έρωτας αρρώστια; Υπάρχει άραγε ιός του έρωτα; Κι αν ναι, υπάρχει θεραπεία; Υπάρχουν ειδικοί γιατροί; Ερωτολόγοι; Τέτοια κρίσιμα ερωτήματα καλείται να απαντήσει το δαιμόνιο ντετεκτιβικό δίδυμο Μίλτος-Θεοδώρα, με κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό και οι ίδιοι – που λίγο ως πολύ τον κολλάνε! Πρέπει όμως, για χάρη του παππού, να διαλευκάνουν ένα καινούργιο μυστήριο: Την εξαφάνιση της αγαπημένης του, της Γεωργιανής Ταμάρης. Να έπεσε θύμα μαφιόζων; Να έφυγε οικειοθελώς; Και γιατί; Πού καταλήγουν; Μα σε ένα νέο ερώτημα: Αν έχει ο έρωτας γιατρειά, θέλουμε στ’ αλήθεια να γιατρευτούμε;

Ο ρατσισμός, οι κοινωνικές προκαταλήψεις, η αξιοπρέπεια, η ειλικρίνεια στις ανθρώπινες σχέσεις και άλλα ευαίσθητα θέματα θίγονται εδώ με τον γνωστό χιουμοριστικό και ανάλαφρο τρόπο της Λένας Μερίκα.

Η Λένα Μερίκα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Οικονομικά στη Βιένη και εργάστηκε είκοσι τρία χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους πρωτοεμφανίστηκε το 1999 με δυο συγχρόνως βιβλία, βραβευμένα από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει δεκατέσσερα μυθιστορήματά της για εφήβους και δύο για ενήλικες, οχτώ εικονογραφημένα παραμύθια, μια συλλογή διηγημάτων και συλλογικές εκδόσεις. Εδώ και μια δεκαετία στην εφημερίδα Κηφισιά, από τη στήλη του γάτου Φρίξου, σατιρίζει έμμετρα την επικαιρότητα. Επίσης έχει γράψει θεατρικά έργα, και σενάρια.
Τα έργα της, που ξεχωρίζουν για τον ανάλαφρο (αλλά όχι «ελαφρό») τρόπο γραφής τους, έχουν σχεδόν στο σύνολό τους αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις, με κορυφαία τη βράβευση της συγγραφέως από την Ακαδημία Αθηνών – Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας του Ιδρύματος Ουράνη, 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές