Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Τζόαν Ντίντιον
Μετάφραση-Επίμετρο: Ξένια Μαυρομμάτη
Εκδόσεις Κέδρος
Ξένη Πεζογραφία
ISBN: 978-960-04-4260-1
Σελ. 272
Τιμή: 12.5€
Δεκέμβριος 2011

National Book Award 2005

Την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2003, η Τζόαν Ντίντιον είδε τον άντρα της Τζον Γκρέγκορι Νταν να σωριάζεται στο πάτωμα την ώρα του δείπνου. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν· η καρδιά του συζύγου της τον πρόδωσε. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ένας ευτυχισμένος γάμος σαράντα ετών έφτασε στο τέλος του, ένα τέλος βίαιο, άδοξο, αναπάντεχο.
Η Τζόαν Ντίντιον, μία από τις πιο εμβληματικές φωνές της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας, αφηγείται την προσωπική, όσο και πανανθρώπινη εμπειρία της, επιστρέφοντας παράλληλα στις χαρές και στις απογοητεύσεις του πολύχρονου γάμου της, προσφέροντάς μας ένα εκπληκτικό βιβλίο συνταρακτικής ειλικρίνειας, το οποίο οι New York Times επαίνεσαν ως «ένα ανεξίτηλο πορτρέτο της απώλειας». Η Χρονιά της Μαγικής Σκέψης είναι ένας ύμνος στην ανθρώπινη δύναμη και στη θέληση για ζωή.

«Το βιβλίο μιλά για το πώς κάποιος μαζεύει τα κομμάτια του και συνεχίζει· είναι παράλληλα φόρος τιμής σε έναν εκπληκτικό γάμο».
The New Yorker

«Συγκλονιστικό. […] Ένα βιβλίο ζωντανό, οξυδερκές, που αξίζει να το θυμάται κανείς. […] Μια ακριβής, ειλικρινής και διεισδυτική εξιστόρηση προσωπικής φρίκης και θρήνου… η οποία μερικές φορές γίνεται και αρκετά διασκεδαστική επειδή τολμά να πει την αλήθεια».
Ρόμπερτ Πίνσκι, The New York Times Book Review

Η Τζόαν Ντίντιον γεννήθηκε στην Καλιφόρνια και ζει στη Νέα Υόρκη. Έχει γράψει πέντε μυθιστορήματα και οκτώ βιβλία δοκιμιακού ή δημοσιογραφικού περιεχομένου.
Έργα της: Where I Was From, Political Fictions, The Last Thing He Wanted, After Henry, Miami, Democracy, Salvador, The White Album, A Book of Common Prayer, Play It as It Lays, Slouching Towards Bethlehem, Run River.
Το 2005 τιμήθηκε με το National Book Award στην κατηγορία Non Fiction για το βιβλίο Η χρονιά της μαγικής σκέψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές