Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Εγώ σκότωσα τον καθηγητή Μάλεντερ

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Εκδόσεις Κέδρος
Ελληνική Πεζογραφία
ISBN: 978-960-04-4198-7
Σελ. 520
Τιμή: 18€
Δεκέμβριος 2011

Ο Ντέρικ Μάλεντερ, καθηγητής μαθηματικών στο Μάντσεστερ, πεθαίνει ξαφνικά από κάτι πολύ κακό. Αρρώστια ή φόνος; Φόνος ή αρρώστια; Ο επιθεωρητής της Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος, Σον Μακάλεν, είναι σίγουρος ότι πρόκειται για φόνο αλλά το μόνο που καταφέρνει να ανακαλύψει είναι ότι στον καθηγητή άξιζε να πεθάνει και, μάλιστα, πολλοί ήθελαν να τον δουν νεκρό. Όμως, δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει ενοχοποιητικά στοιχεία για κανέναν από τους ύποπτους και ο εφιάλτης του επιθεωρητή, «είμαι ο μπάτσος με τον οποίο θα γελά ο δολοφόνος για την υπόλοιπη ζωή του», γίνεται πραγματικότητα όταν ο υπαρχηγός Χάξλεϊ κλείνει την υπόθεση με τη σφραγίδα «θάνατος από παθολογικά αίτια». Πώς θα ξανανοίξει ο φάκελος Μάλεντερ τρία χρόνια αργότερα; Ποιο τυχαίο γεγονός θα αποκαλύψει το στοιχείο που συνδέει το θάνατο του καθηγητή με το φονικό όπλο, που χάριν στην μοναδικότητά του οδηγεί στο δολοφόνο;
Μια ανθρωποκτονία δοσμένη μέσα από τα μάτια της Μελίνας Ζαχαρέα, μιας Ελληνίδας φοιτήτριας στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1970, μιας εποχής χωρίς κινητά τηλέφωνα, χωρίς τη μαγεία του ίντερνετ, πριν την απαγόρευση του καπνίσματος.
Μια ευρηματική και πρωτότυπη ιστορία μυστηρίου υφασμένη, με χιούμορ, με το χαρακτήρα και τα πάθη των εμπλεκόμενων, με τις αγωνίες και την απειρία μιας κοπέλας που προσπαθεί να απελευθερωθεί από τα δεσμά της οικογένειάς της, μόνη, σε μια ξένη χώρα.

Μια αστυνομική ιστορία γεμάτη ανατροπές, με διαφορετικό κέντρο βάρους από τις άλλες, που τσιγκλά την περιέργεια και κερδίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος.

Η Μαρία Αντωνίου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου και σπούδασε Ζωολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College of Science, Technology and Medicine). Ειδικεύτηκε στην Παρασιτολογία (Μάστερς και Διδακτορικό), στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Παρασιτολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθύντρια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου. Είναι παντρεμένη με τον μαθηματικό Χρήστο Κουρουνιώτη και μητέρα δύο κοριτσιών. Τον Ιούλιο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο της έργο από τις εκδόσεις Κέδρος Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα και ήδη κυκλοφορεί η δεύτερη έκδοση. Το βιβλίο αυτό βρίσκεται στους καταλόγους με τα ευπώλητα παιδικά και νεανικά βιβλία στην Ελλάδα, έχει παρουσιαστεί στην 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στην Αθήνα και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για τη βιβλιοθήκη του μαθητή και για τη βιβλιοθήκη του δασκάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές