Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αμύθητος κήπος

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
Εκδόσεις Κέδρος
Ποίηση
ISBN: 978-960-04-4217-5
Σελ. 80
Τιμή: 12€
Νοέμβριος 2011

«Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να χαράξει στις καρδιές των αναγνωστών μία νέα ευαισθησία. Μία νέα αντίληψη για τον άνθρωπο, τη φύση και τις ιδέες που κυριαρχούν στη ζωή.
Οι στίχοι με ό,τι υπαινίσσονται, υπενθυμίζουν στον αναγνώστη τους αμύθητους κήπους που υπάρχουν γύρω μας αλλά και μέσα μας και τους οποίους έχουμε λησμονήσει ή έχουμε απαρνηθεί εξαιτίας της όποιας υλικής ευδαιμονίας ή των γκρίζων τοπίων που έχει δημιουργήσει ο άκρατος καταναλωτισμός. Είναι καιρός, ο άνθρωπος να ανακαλύψει ή να ξαναανακαλύψει τους δικούς του αμύθητους κήπους και να τους καλλιεργήσει. Ο τίτλος του βιβλίου αλλά και το περιεχόμενό του κρύβουν και κάποια ειρωνεία κι έναν σαρκασμό για όλους εκείνους που συσσωρεύουν στη ζωή τους υλικά αμύθητα πλούτη. Εάν σε κάτι μας βοηθά η ποίηση είναι αυτό: με την ποίηση μικραίνει η απόστασή μας από το απίστευτο και την ουτοπία και συνειδητοποιούμε πιο γρήγορα την τραγικότητα της ζωής».
Στέλιος Λουκάς

Ο Στέλιος Λουκάς γεννήθηκε στη Λητή Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Παιδαγωγική και Θέατρο. Δίδαξε στην ιδιωτική εκπαίδευση επί εννέα χρόνια. Από το 1987 εργάζεται στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης ως δημοσιογράφος και από το 1989 στη Δημοτική Τηλεόραση. Από το 1989 ως το 1993 υπήρξε Διευθυντής Προγράμματος του νεανικού Δημοτικού Ραδιοφώνου FM-101 και από το 1995 ως το 1998 Διευθυντής Προγράμματος-Διοίκησης της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης. Από το 1999 ως το 2005 παρουσίαζε από την εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής συνεντεύξεις συγγραφέων. Είναι αφοσιωμένος στις εκπομπές για το βιβλίο και γενικά τον πολιτισμό. Από το 1992 και έως σήμερα επιμελείται και παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή Ένα βιβλίο ένα ταξίδι, που είναι η μακροβιότερη εκπομπή για το βιβλίο στην Ελληνική Τηλεόραση, και από το 1995 την εκπομπή Στη γη της Μακεδονίας, μέσα από την οποία αναδεικνύει την ιστορία, τη λαογραφία και γενικά τον πολιτισμό της μακεδονικής υπαίθρου.

2 σχόλια:

Κατερίνα . Θεσσαλονίκη είπε...

Πρόκειται για ένα ποιητικό βιβλίο που πραγματικά μιλάει στην ψυχή.Επιτέλους ελληνική ποίηση και όχι αγγλοσαξωνικοί φιλοσοφικοί και δήθεν βαθυστόχασμοι στίχοι, που απομακρύνουν τους αναγνώστες από την ποίηση.Διαβάστε το και σεις.

Γιώργος Παντελιάς είπε...

καταπληκτικό βιβλίο,μοναδική έμπνευση.Όσοιδεν αγαπούν την ποίηση με την ανάγνωση του ΑΜΥΘΗΤΟΥ ΚΗΠΟΥ θα τη λατρέψουν.Ο Στέλιος Λουκάς που τον βλέπουμε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης εδώ και χρόνια να παρουσιάζει την εκπομπή ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ, στην πιο ώριμη φάση της ποίησής του>Επίκαιρο όσο ποτέ άλοτε.Διαβάστε το και χαρείτε την ελληνική γλώσσα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές