Σάββατο 12 Μαΐου 2012

30 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΚΗΣ -ΜΕ ΤΑ ΨΗΛΑ ΡΕΒΕΡ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Ο ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ
30 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΚΗΣ -ΜΕ ΤΑ ΨΗΛΑ ΡΕΒΕΡ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ προπώληση, 15€ στην είσοδο.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC, viva.gr,
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100, ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 3475518

Ο Λάκης Παπαδόπουλος, αλλά και Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ – διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, προσκαλεί τη Τρίτη 5 Ιουνίου στη ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων τους φίλους του ΑΡΛΕΤΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗ, ΧΡΗΣΤΟ ΔΑΝΤΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΙΩΚΑ, ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ,   ΜΠΛΕ, ΣΑΚΗ ΜΠΟΥΛΑ,  ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ, ONIRAMA, ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ  ΠΟΥΛΙΚΑΚΟ, ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΟΚΑ σε μια μεγάλη γιορτή για τα 30 και βάλε χρόνια του στη μουσική σκηνή.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του, με το ταλέντο του, τις συνθέσεις του και τον στίχο του έχει τροφοδοτήσει με μεγάλες επιτυχίες τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού. Τραγούδια που έγραψαν ιστορία και στιγμάτισαν τους ερμηνευτές τους όπως Κουρσάρος, Σερενάτα, Ήσυχα βράδια, Για να σ΄ εκδικηθώ, Παλιό Παλτό, Και θα χαθώ κ.λπ., τραγούδια που έκαναν χιλιάδες πωλήσεις δίσκων και έμειναν διαχρονικά.  Τραγούδια που μέχρι σήμερα παίζονται πολύ στα ραδιόφωνα και αφορούν όλες τις ηλικίες.  

Είναι ο πρώτος τραγουδοποιός  στη ροκ σκηνή που μελοποίησε ξένους και Έλληνες ποιητές  όπως Τσάρλς Μπουκόφσκι, Άλλεν Γκίνσμπεργκ, Λεο Μπουσκάλια αλλά και έλληνες όπως Παύλο Μάτεση, Γιώργο Χρονά και άλλους.

Ήταν και είναι καινοτόμος στα μηνύματα που περνάει μέσα από τα τραγούδια του. Είναι ο πρώτος που έθιξε τη μάστιγα των ναρκωτικών, τις μειονότητες, τα προβλήματα της νεολαίας γενικότερα. 

Σερενάτα, Ήσυχα βράδια, Τσάι γιασεμιού, Έρχεται κρύο, Για να σ’ εκδικηθώ, Της νύχτας τα ηχεία, Κουρσάρος, Εσύ εκεί, Το παλιό μου παλτό, Πάρε πασά μου, Και θα χαθώ, Γυριστρούλα, Τα μπλε παπούτσια, Σε ζητάω, Έγινα για σένα Τούρκος, Κάτι γλυκό, Μενεξεδιά, Δικαίωμα στο όνειρο, Τσίχλα δίχως ζάχαρη, Ανεμώνα του Σικάγου, Ιωάννα και Μαριέττα, Έλα γοριλλάκι, Το βαλς της γειτονιάς είναι ορισμένα από τα τραγούδια που θα ακουστούν σε αυτή τη μεγάλη συναυλία από όλους αυτούς τους σπουδαίους ερμηνευτές που έρχονται να τιμήσουν τον Λάκη Παπαδόπουλο στις 5 Ιουνίου στη Τεχνόπολις.    

«Ήμουν από τους πρώτους που πίστεψαν στο ταλέντο του Λάκη, αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι όταν άκουσα τα πρώτα του τραγούδια, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα εξελισσόταν σε έναν από τους σημαντικούς δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού, σε μια όχι και τόσο δημιουργική περίοδο.
Ο Λάκης έχει έναν μαγικό τρόπο να «παντρεύει», από μουσικής πλευράς, το χθες με το αύριο και αυτό είναι που δίνει στα τραγούδια του μια ξεχωριστή γοητεία.
Από πλευράς στίχων, εκτός από τα καθαρά δικά του τραγούδια, που έχουν ένα ιδιαίτερο στιχουργικό ύφος, που τα κάνει να ξεχωρίζουν, δημιουργώντας καθαρά προσωπικό στυλ, ευτύχησε να είναι σε θέση να επιλέξει μια σειρά από συνεργάτες που έδωσαν στα τραγούδια του στίχους με κινηματογραφική πλοκή.
Πιστεύω ότι πολλά από αυτά θα μπορούσαν να γίνουν θέμα για κινηματογραφικές ταινίες, όπως συμβαίνει με πολλά αγγλόφωνα τραγούδια.
Η συμμετοχή άλλων καλλιτεχνών σε τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες και ίσως μερικοί από εμάς να μην έχουν αντιληφθεί ότι ανήκουν στον Λάκη, τα κάνει ακόμα πιο ενδιαφέροντα.
Αν θέλετε να διαπιστώσετε μόνοι σας το μυστικό του,  δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε κάποια από τις συναυλίες που δίνει κατά καιρούς σε διάφορους χώρους. Η ενέργεια που εκπέμπει σαν ερμηνευτής είναι ένα από τα μεγάλα του προτερήματα.»
Γιάννης Πετρίδης

«Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μου καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για μένα.
Δεν είμαι καλός σ’ αυτά. Δεν χωράνε αυτά που θέλω να πω σε σημειώματα. Δεν μπορώ εύκολα να στριμώξω αυτά που νοιώθω σε λέξεις. Ξέρω όμως ότι νοιώθω ευλογημένος, γιατί η μεγάλη μου αγάπη για την μουσική μεταφράστηκε σε τραγούδια που αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Σ’ αυτό βοήθησαν οι σπουδαίοι στιχουργοί και ποιητές που μου δάνεισαν τον λόγο τους και οι σπουδαίοι τραγουδιστές που τα ερμήνευσαν.
Θα είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για μένα, να σας δω όλους εκεί!»
Με την αγάπη μου
Λάκης -Με τα Ψηλά Ρεβέρ- Παπαδόπουλος

30 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΚΗΣ -ΜΕ ΤΑ ΨΗΛΑ ΡΕΒΕΡ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές