Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αθλητικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις





Όταν η συνέργεια μαθητών-καθηγητών κατακτά την άσκηση, τη γνώση, την ηθική ικανοποίηση. Αθλητικές δραστηριότητες και Παρουσίαση Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων.

Την Τετάρτη, 16/05/2012 πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες (αγώνες βόλεϊ και μπάσκετ) στον αύλειο χώρο του σχολείου υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό των γυμναστών μας κ.κ. Γκούτα Κων/νου, Πατσιάνη Ηλία και Μπαϊραχτάρη Κων/νου, καθώς και η τελική παρουσίαση όλων των Προγραμμάτων στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, ενώπιον των μελών της Σχολικής Κοινότητας. Οι αθλητικές μας ομάδες, μαζί με τις αντίστοιχες του 9ου Γυμνασίου, πρόσφεραν στους μαθητές μας ένα υπέροχο αθλητικό θέαμα, τη χαρά της συνεργασίας και της συμμετοχής, την ικανοποίηση της νίκης, τη στωικότητα στην αποδοχή της ήττας, τη μέθεξη στην ευγενή άμιλλα και εν τέλει την εκτίμηση της αξίας του αθλητισμού στη σχολική ζωή.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονήθηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Τα εν λόγω προγράμματα που υλοποίησε εφέτος το 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ είναι τα ακόλουθα:

1. Η περιήγηση ως μέσο μάθησης: τοπία φύσης και πολιτισμού στην πόλη των Τρικάλων-Προβολή μαθητικής ταινίας με τίτλο: «ΤΡΙΚΑΛΑ: Η όμορφη πόλη μας (Συντονίστρια: Ηλιάδη Αμαλία ΠΕ02, Συμμετέχων Εκπαιδευτικός: Γκούτας Κων/νος ΠΕ11)
2. «Τίποτα ας μην πάει χαμένο» ή Δημιουργική αξιοποίηση των «πεταμένων» υλικών (Συντονίστρια: Κόπανου Ευθαλία ΠΕ14, Συμμετέχουσα Εκπαιδευτικός: Μαγαλιού Καλλιόπη ΠΕ19)
3. Σχολική βία: Προβληματισμοί-Προσεγγίσεις-Προτάσεις αντιμετώπισης (Συντονίστρια: Τέγου Αγορίτσα ΠΕ06, Συμμετέχουσα Εκπαιδευτικός: Παλάτου Βασιλική ΠΕ06)
4. Υγεία και διατροφή στην εφηβική ηλικία (Συντονίστρια: Παλάτου Βασιλική ΠΕ06, Συμμετέχουσα Εκπαιδευτικός: Τέγου Αγορίτσα ΠΕ06)
5. Πρώτες βοήθειες: ένα μέσο προάσπισης της υγείας και διάσωσης της ζωής του ανθρώπου (Συντονίστρια: Παπαστάθη Ευαγγελία ΠΕ13, Συμμετέχων Εκπαιδευτικός: Μπαϊραχτάρης Κωνσταντίνος ΠΕ11)
6. Γερμανικά: ο πολιτισμός και η γλώσσα στην εκπαιδευτική μας πραγματικότητα α)Ευρωπαίοι αρχιτέκτονες στα «αποτυπώματα»-χνάρια του Παρθενώνα/τραγούδι:Wir alle sind Europa β)Ernst Ziller: Σημαντικός δημιουργός κτιρίων του τόπου μας/τραγούδι: Ich mag alle Farben
(Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ψάλλα Αθανασία ΠΕ07 και Βαλκανιώτη Νάσια ΠΕ07)
7. ACTION AID HELLAS : «Δικαιώματα από την πρώτη μέρα. Εκπαίδευση και φροντίδα στην πρώιμη παιδική ηλικία» (Υπεύθυνες καθηγήτριες: Τέγου Ρίτσα ΠΕ06, Παλάτου Βασιλική ΠΕ06).

Οι επιδιωκόμενοι στόχοι και τα χαρακτηριστικά της μεθόδου project με την οποία υλοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα ως «καινοτόμα παιδαγωγικά εργαστήρια του μέλλοντος» είναι οι ακόλουθοι:
1. Η συγκεκριμένη μέθοδος θέλει να προωθήσει τη συμμετοχή του καθενός παιδαγωγού-εκπαιδευτικού, μαθητή/μαθήτριας, στη διαμόρφωση του μέλλοντός του.
2. Επιδιώκει την ενσωμάτωση όλων των συμμετεχόντων. Με άλλα λόγια, κατά την υλοποίηση της μεθόδου ειδικοί και μη ειδικοί, γνώστες και μη γνώστες του θέματος συνεργάζονται.
3. Έχει ένα ολιστικό χαρακτήρα, δηλ. ερευνά το συνδυασμό των ατομικών αλλαγών με τις αλλαγές της κοινωνίας, της λογικής με την ενόραση, τη γνώση με το συναίσθημα.
4. Είναι μια μέθοδος δημιουργική, δηλ. είναι μια μέθοδος σχεδιασμού και ανάπτυξης στοιχείων, τα οποία κινητοποιούν τη δημιουργική φαντασία και τις αντιληπτικές ικανότητες των συμμετεχόντων.
5. Είναι μια μέθοδος επικοινωνιακή, δηλ. παρακινεί και δίνει την ευκαιρία για συμμετοχή συζήτηση και δημιουργία και στους διστακτικούς συμμετέχοντες.

Η διευθύντρια
Αμαλία Ηλιάδη
Φιλόλογος (ΠΕ 02)

3ο Γυμνάσιο Τρικάλων
Βαλαωρίτου 33 - 42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
Τηλέφ. : 24310-28697
Πληροφορίες: Αμαλία Ηλιάδη
Fax : 24310-28618
Ε- mail : mail@3gym-trikal.tri.sch.gr
http://3gym-trikal.tri.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές