Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η Αρλέτα τραγουδά για την ΕΛΕΠΑΠ



Η ΑΡΛΕΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΒΟΛΟΥ

ΕΛΕΠΑΠ: «Βοηθήστε να μας γνωρίσουν και οι φίλοι σας!!»

Ήταν 11 Φεβρουαρίου του 2008, λίγα λεπτά πριν ανέβει στην σκηνή του χειμερινού Δημοτικού θεάτρου Βόλου η Αρλέτα κτυπημένη από βαρύ εγκεφαλικό βρέθηκε στο χειρουργείο του νοσοκομείου του Βόλου όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στην ζωή. Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τότε και η Αρλέτα σήμερα είναι καλά. Επιθυμία της να ξανά βρεθεί στο Βόλο για μια συναυλία και μέρος των εσόδων να δοθούν σ ένα φορέα που ασχολείται με τα ανάπηρα παιδιά.
Έτσι την Τετάρτη 13 Ιουνίου θα ανέβει στην σκηνή του Θερινού Δημοτικού θεάτρου «Μελίνα» σε μια συναυλία με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Και πάλι χαίρετε!!» όπου θα μας θυμίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της 46χρονης πορείας της στο τραγούδι.
Μαζί της οι μουσικοί Βασίλης Ρακόπουλος, Ηλίας Κατελάνος, Ντίνος Αποστόλου, αλλά και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου υπό την διεύθυνση της Αναστασίας Μπάρδα.
Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα δοθούν στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων [ΕΛΕΠΑΠ] του Βόλου.
Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.
Χορηγοί επικοινωνίας η τηλεόραση TRT, το ράδιο ΒΕΡΑ, η ΕΡΑ Βόλου, το radiomarkoni, οι ιστοσελίδες e-volos.gr, thisisvolos.gr. mediasoup.gr, olympia.gr, matia.gr, penapress.gr, mousikorama.gr, Αναπηρία τώρα, το περιοδικό «Αυτονομία» και η εφημερίδα «Θεσσαλία».
Προπώληση εισιτηρίων [15€] από 25/5 από τον «Δίαυλο» [Τοπάλη 14], Βιβλιοπωλείο-Καφενείο «Χάρτα» [Σκενδεράνη 16], Δισκοπωλείο «Classic» [Ερμού 187] και από τα γραφεία της ΕΛΕΠΑΠ στην Αγριά τηλ. 24280 97030.
Από 7/6 και από το ταμείο του κινηματογράφου «Αχίλλειον» τηλ. 24210 32818

ΕΛΕΠΑΠ: 75 Χρόνια «Βήματα Ζωής» για το παιδί με αναπηρία..
Η ΕΛΕΠΑΠ, φέτος συμπληρώνει 75 χρόνια προσφοράς στο παιδί με αναπηρία και την οικογένειά του.
Στα 75 χρόνια λειτουργίας της - με έξι κέντρα πανελλαδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο και 220 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό - παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, διοργανώνει, συμμετέχει , πρωτοστατεί σε ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές επιστημονικές και θεραπευτικές μεθόδους αποκατάστασης, σ’ένα πρόγραμμα ολιστικής παρέμβασης, με διεπιστημονική ομάδα, στην υπηρεσία των παιδιών με κινητικές κυρίως αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, από λίγων ημερών έως και την ενηλικίωσή τους. Παράλληλα λειτουργεί: σύγχρονο κέντρο ανάλυσης- βάδισης και κίνησης, πρόγραμμα πρώϊμης εκπαιδευτικής και θεραπευτικής παρέμβασης, μονάδα ειδικής προσχολικής αγωγής -από 18 μηνών έως και 6 ετών- συνδυάζοντας εκπαιδευτική και θεραπευτική παρέμβαση, πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα νευροψυχολογικής αποκατάστασης για ενήλικες , μετά από εγκεφαλικές βλάβες σε συνεργασία με το Day Treatment Head Trauma Program του Rusk Institute of Rehabilitation Medicine, του New York, School of Medicine της Νέας Υόρκης, καθώς και ειδικό πρόγραμμα για την ολιστική θεραπευτική παρέμβαση βρεφών, από ημερών έως 18 μηνών.
Σε ετήσια βάση αγκαλιάζει πάνω από 1.600 παιδιά με αναπηρία.
Μόνο το 14% του ετήσιου προϋπολογισμού της ύψους € 7.000.000 καλύπτεται από την Κρατική επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 29% από νοσήλια και ασφαλιστικά ταμεία και 5% από κληροδοτήματα.
Το υπόλοιπο 52% του προϋπολογισμού της, δηλαδή περίπου € 4.000.000, η ΕΛΕΠΑΠ καταβάλλει έναν υπεράνθρωπο αγώνα για να καλυφθεί από πολύτιμες δωρεές παλαιών και νέων φίλων της, συμμετοχή στις κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώνει για παιδιά και μεγάλους και γενναιόδωρες εταιρικές χορηγίες.
Σ’ αυτή την τόσο δύσκολη πραγματικά οικονομικά περίοδο για όλους μας, η ΕΛΕΠΑΠ κλονίζεται από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλει να στερήσει από τα παιδιά της με αναπηρία, τα «Βήματα Ζωής», που το αποκαταστασιακό πρόγραμμα τους προσφέρει.
Η ΕΛΕΠΑΠ του Βόλου ιδρύθηκε το 1998. Στα δέκα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της στέκεται με αγάπη υπομονή και αφοσίωση δίπλα στα παιδιά με αναπηρία και στις οικογένειές τους, εξυπηρετώντας, κατά μέσο όρο 70 παιδιά ετησίως στο Κέντρο Ανοιχτής Περίθαλψης στην Αγριά Βόλου. Στόχος της ΕΛΕΠΑΠ είναι να υποστηρίξει τα παιδιά μέσα από προγράμματα αποκατάστασης να κάνουν «Βήματα Ζωής», προσφέροντας ταυτόχρονα ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις οικογένειές τους. Ο συγκεκριμένος στόχος επιτυγχάνεται μέσα από διεπιστημονική προσέγγιση και συνεργασία εξειδικευμένων θεραπευτών στα τμήματα φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και ψυχολογικής υπηρεσίας.
Η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου βρίσκεται στην Παιδόπολη Αγία Σοφία στην Αγριά και το τηλέφωνο της είναι 24280 97030. Βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση χορηγών για να στηρίξει το έργο της. Όλοι μπορούν να δείξουν, με πολλούς τρόπους την αγάπη τους σ’ ένα παιδί με αναπηρία και να το βοηθήσουν να κάνει ένα ακόμα «Βήμα ζωής»:
Εταιρικές χορηγίες, χορηγίες εκδηλώσεων, δωρεά σε μνήμη, οικονομική υιοθεσία παιδιού ΕΛΕΠΑΠ, δωρεά χαράς, συνδρομή αφοσίωσης.
Με τα συνθήματα: «Λίγα από τους Πολλούς», «Βοηθήστε μας να μας γνωρίσουν και οι φίλοι σας!», η ΕΛΕΠΑΠ απευθύνει σε όλους μας έκκληση στήριξης, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες.

Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΛΕΠΑΠ στο www.elepap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές