Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Τρία χρόνια από το θάνατο της Διδώς Σωτηρίου και δυο νέες εκδόσεις

Στις 23 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από το θάνατο της Διδώς Σωτηρίου. Τιμώντας τη μνήμη της, οι εκδόσεις Κέδρος αναγγέλλουν την έκδοση δύο ακόμη βιβλίων της - εκτός από το βιβλίο για τη διεθνή πολιτική κατά την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου 1945-47, που είχε αναγγελθεί πέρυσι και θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη.

Τα δύο βιβλία, με επιμέλεια της Έρης Σταυροπούλου, είναι:

Ένα μυθιστόρημα με τίτλο "Τα παιδιά του Σπάρτακου", βασισμένο σε αφηγήσεις γυναικών της περιοχής του Έβρου, που δούλευαν στη σηροτροφία. Σώζονται η αρχή και 15 κεφάλαια του βιβλίου, ενώ κάποια άλλα κεφάλαια είχαν διαμορφωθεί από τη συγγραφέα σε αυτοτελή διηγήματα και είχαν δημοσιευθεί τη δεκαετία του '60, κυρίως στην "Αυγή". Το τέλος δεν γράφτηκε ποτέ, έτσι η επιμελήτρια θα παραθέσει διάφορες πιθανές εκδοχές αυτού.

Ένα βιβλίο που προέρχεται από τα Σημειωματάρια της Διδώς Σωτηρίου, με συγκεντρωμένες τις σκέψεις της γύρω από το ρόλο του συγγραφέα, του βιβλίου και της λογοτεχνίας. Το υλικό συγκέντρωσε η Έρη Σταυροπούλου από το αρχείο της Διδώς Σωτηρίου που βρίσκεται στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ).

Τα βιβλία θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο του 2008.


Την παραπάνω είδηση - ανακοίνωση λάβαμε από το γραφείο τύπου των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ
Γ. Γενναδίου 3106 78 Αθήνα
Τηλ.: 210 3809712
Φαξ: 210 3302655

Στην Ματιά έχουμε διαβάσει και κατόπιν παρουσιάσει τα παρακάτω βιβλία της Διδώς Σωτηρίου. Για να μάθετε τις εντυπώσεις μας για καθένα από αυτά κάντε κλικ στον αντίστοιχο τίτλο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές