Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Ζιγκ - ζαγκ στις νεραντζιές

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία στις Η.Π.Α. του βραβευμένου μυθιστορήματος της Έρσης Σωτηροπούλου «Ζιγκ-ζαγκ στις νεραντζιές» σε μετάφραση του Peter Green, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων:

Σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου 2007, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπέλφαστ παρουσιάζει το βιβλίο και τη συγγραφέα στους χώρους του Πανεπιστημίου. Μετά την παρουσίαση, η συγγραφέας θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο του Μπέλφαστ «No Abilis» όπου θα έρθει σε επαφή με το κοινό και θα υπογράψει βιβλία.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, ο καθηγητής John Chioles παρουσιάζει το μυθιστόρημα στο «Onassis Cultural Center» της Νέας Υόρκης.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, η συγγραφέας διαβάζει αποσπάσματα και υπογράφει βιβλία στο βιβλιοπωλείο «Morningside» σε συνεργασία με το Hellenic Department του Columbia University, Νέα Υόρκη.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, αναγνώσεις στο βιβλιοπωλείο «Barnes & Noble», Washington DC.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, αναγνώσεις στο βιβλιοπωλείο «Candida's World of Books», Washington DC.

Στις 3 Οκτωβρίου, εκδήλωση στο «Otis College of Arts and Design», παρουσίαση από τη συγγραφέα και καθηγήτρια Janet Sarbanes, στο Los Angeles.

Στις 8 Οκτωβρίου, αναγνώσεις στα πλαίσια του εορτασμού των 40 χρόνων του International Writing Program, στο Iowa City.

Στις 16 Οκτωβρίου, αναγνώσεις στο Rutgers College.

Στις 18 Οκτωβρίου, αναγνώσεις στο «McNally Robinson bookstore», στο SoΗo, Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι το «Ζιγκ-ζαγκ στις νεραντζιές» εκδόθηκε στην Ελλάδα το 1999 από τον Κέδρο και έχει αποσπάσει το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος και το βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω». Έχει χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο μυθιστόρημα της δεκαετίας» και έχει εκδοθεί, επίσης, στη Γαλλία και τη Γερμανία, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Πρόκειται να μεταφραστεί ακόμη στα σουηδικά, τα ισπανικά και τα αλβανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές