Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Το μυστικό της άτυχης πέστροφας, του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη

Τίτλος: Το μυστικό της άτυχης πέστροφας
Συγγραφέας: Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης
Κατηγορία: Περιπέτεια, από 15 ως 115 ετών
Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ
Χρονολογία έκδοσης: 2008
Σελ.: 424
Τιμή: 16€

Η Άτυχη Πέστροφα είναι το ανετότερο, φτηνότερο και πιο καθαρό πανδοχείο του Βατραχόκαστρου. Επίσης είναι και το μοναδικό που μπορεί να βρει ο ταξιδιώτης στην παράξενη τούτη πόλη. Σε αυτό λοιπόν, μια μέρα από εκείνες που καλύτερα να μην ξημέρωναν ποτέ, θα εγκατασταθεί ένας μυστηριώδης μαρκήσιος. Τι θέλει; Τι αναζητά; Ποιο μυστικό κρύβεται πίσω από την ξαφνική άφιξή του;

Τα ερωτήματα αυτά θα κληθεί να τα απαντήσει ένα αγόρι που θα γεννηθεί μέσα στην Άτυχη Πέστροφα και που εκεί, λίγα χρόνια μετά, θα χάσει, κάτω από περίεργες συνθήκες, την όρασή του.

Κάποτε λοιπόν, ο Ιούλιος -αυτό είναι το όνομά του αγοριού- θα θελήσει να λύσει κάποια από τα μυστήρια που έτυχαν στη ζωή του. Την εξαφάνιση του πατέρα του, την απώλεια ενός πολύτιμου σεντουκιού, αλλά και πώς σχετίζονται όλα αυτά με την απόκρυφη Βίβλο της Αμφιβολίας. Για να τα καταφέρει δεν θα διστάσει να μπει σε στοιχειωμένα σπίτια, να διασχίσει θολούς ωκεανούς, να τα βάλει με απόκοσμα ασκέρια και γενικά να μπλέξει σε περιπέτειες από εκείνες που, αν δεν αντέχεις τις συγκινήσεις, είναι καλύτερο να τις διαβάζεις παρά να τις ζεις…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Έχει εργαστεί στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, ενώ κείμενα και κινηματογραφικές κριτικές του δημοσιεύονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Εκτός από το Μυστικό της Άτυχης Πέστροφας, από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ κυκλοφορεί το βιβλίο, η Θαυμαστή Περιπέτεια του Φρατζολάκη, 2009.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.pestrofa.com και γνωρίστε την παράξενη πόλη όπου διαδραματίζεται το βιβλίο. Ακόμη, στο http://pestrofa.blogspot.com, μπορείτε να ξεφυλλίσετε τον «Κήρυκα του Βατραχόκαστρου», την εφημερίδα που προτιμούν οι πιο γκρινιάρηδες αναγνώστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές