Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Μάνος Ελευθερίου

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ…

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, το METROPOLIS και το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σας προσκαλούν σε μια γιορτή αφιερωμένη στον μεγάλο δημιουργό ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

την Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, στις 8 το βράδυ,
στο METROPOLIS Live Stage
(Πανεπιστημίου 54 & Εμμανουήλ Μπενάκη, Αθήνα).
Είσοδος Ελεύθερη

Ελάτε να γιορτάσουμε τα γενέθλια του αγαπημένου μας Μάνου και να του ευχηθούμε χρόνια πολλά μέσα από τα τραγούδια του.

Στον «αέρα» η παραγωγός Μαρίνα Λαχανά, μουσικοί, τραγουδιστές, ποιητές και άλλοι «συγγενείς» εκ τέχνης: Γιώργος Ανδρέου, Θοδωρής Γκόνης, Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Κοντός, Θανάσης Νιάρχος, Σταμάτης Κραουνάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Μεράντζας, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, Γιάννης Χαρούλης κ.ά.

Η βραδιά θα μεταδοθεί από το Δεύτερο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Το πιάνο είναι μια προσφορά της εταιρείας NIKOTIAN.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δεύτερο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Ο Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στην Ερμούπολη. Έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα, εννιά ποιητικές συλλογές, πέντε τόμους με πεζά, τρία λευκώματα και τέσσερις τόμους για το θέατρο στην Ερμούπολη τον 20ό αιώνα, 1901-1921, καθώς και την ανθολογία Ερμούπολη, Μια πόλη στη λογοτεχνία (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2004). Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2005 για το μυθιστόρημά του Ο καιρός των χρυσανθέμων (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2004). Επίσης από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν το μυθιστόρημά του Η γυναίκα που πέθανε δύο φορές (2006), η συλλογή διηγημάτων Η μελαγχολία της πατρίδας μετά τις ειδήσεις των οκτώ (2007) και το μυθιστόρημα Άνθρωπος στο πηγάδι (2008).
Ως στιχουργός έχει στο ενεργητικό του περίπου 400 τραγούδια και συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους έλληνες συνθέτες (Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Δήμο Μούτση, Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιάννη Μαρκόπουλο, Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Σπανό, Χρήστο Νικολόπουλο, Ηλία Ανδριόπουλο κ.ά.).


Metropolis Live Stage
Πανεπιστημίου 54 & Εμμ. Μπενάκη, 3ος όροφος
Ώρα έναρξης: 20:00μμ
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές