Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Συναυλία για τον Γιάννη

«Μούδιασαν» όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο Γκάζι, κοντά στις γραμμές και έγιναν μάρτυρες ενός τραγικού ατυχήματος: Το τρένο χτύπησε έναν νέο άνθρωπο, που περνούσε εκείνη την ώρα με το ποδήλατο του τις γραμμές με αποτέλεσμα να τον αφήσει χωρίς πόδια.

Ακόμα χειρότερα ένιωσαν όσοι διαπίστωσαν πώς αυτός ήταν ο Γιάννης, γνωστός σερβιτόρος σε μαγαζί της περιοχής. Ένα φιλότιμο παιδί, πολύ εργατικό και αγαπητό, ταλαντούχος αθλητής και καλός άνθρωπος, όπως λένε οι γνωστοί του.

Ο Γιάννης έμεινε χωρίς πόδια και χρειάζεται την στήριξη όλων για να καταφέρει να περπατήσει ξανά.

Η τραγική ιστορία του έχει ως εξής:

Την μέρα που χαλάρωνε στο ρεπό του, στο μαγαζί που δούλευε καθημερινά, πήρε το ποδήλατο να επιστρέψει στο σπίτι του.

Περνώντας από τις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως, κάποιος τον χαιρέτησε, γύρισε να απαντήσει και ούτε είδε ούτε άκουσε το τρένο που ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα.

Το τρένο τον χτύπησε, τον παρέσυρε και συνέχισε την πορεία του. Κι όταν ο Γιάννης σηκώθηκε δεν μπορούσε να σταθεί, δεν μπορούσε να σταθεί γιατί δεν είχε πόδια…

Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και μπαίνοντας στο χειρουργείο είπε στο γιατρό «…γιατρέ μου κάνε ό,τι πρέπει αλλά σε παρακαλώ σκέψου ότι από εμένα  μπαίνει το μεροκάματο στο σπίτι…».

Ο γιατρός προσπάθησε, αλλά τελικά ακρωτηρίασε και τα δυο του πόδια.

Ο Γιάννης σήμερα αναρρώνει στο κρεβάτι του νοσοκομείου «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»  περιμένοντας να κλείσουν οι πληγές του,  χαμογελά και ελπίζει ότι θα βρεθούν τα χρήματα για να βάλει προσθετικά μέλη και να μπορεί να «φέρνει το μεροκάματο στο σπίτι. Σε ένα σπίτι με ανέργους και ανήλικα παιδιά.

Οι φίλοι του διοργανώνουν μια συναυλία στις 6 Νοεμβρίου στον Βοτανικό (Ιερά Οδός & Σπύρου Πάτση) με πολλούς και σπουδαίους καλλιτέχνες, οι οποίοι δέχτηκαν να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς,  προκειμένου να βοηθήσουν.

Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ. Ένα ποσό που οι περισσότεροι μπορούμε να διαθέσουμε, για να βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπο μας να ξανασταθεί στα πόδια του.

Στην συναυλία για τον Γιάννη συμμετέχουν οι: Φώτης Ανδρικόπουλος, Αντίπερα όχθη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Θηβαίος, Ματούλα Ζαμάνη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δημήτρης Καρράς, Λήδα Μανιατάκου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Λεωνίδας Μπαλάφας, Σταύρος Νταντούς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης Παύλος Παυλίδης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Υπόγεια ρεύματα, Μαριέττα Φαφούτη, Γιάννης Χαρούλης, Burger project, Georgia (Μπλε), Fundracar, Magic de spell.

Πηγή: www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές