Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Ένωσε τις δυνάμεις σου με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ενάντια στον Υποσιτισμό.

Ο συναγερμός της επισιτιστικής κρίσης χτυπά πιο δυνατά από ποτέ. Τα τελευταία χρόνια 923 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε κατάλληλη τροφή, συνέπεια της σύγχρονης οικονομικής κρίσης που οδήγησε στην εκτόξευση των τιμών σε βασικά είδη τροφής, των φυσικών καταστροφών και των ένοπλων συγκρούσεων που πλήττουν πολλές περιοχές του πλανήτη. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του χρόνιου αυτού προβλήματος, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές μας στην αντιμετώπιση του οξέος υποσιτισμού στις ευπαθέστερες ομάδες, τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως πέντε ετών.

Σύμφωνα, με στοιχεία του Ο.Η.Ε. περίπου 60 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό, ενώ κάθε χρόνο 5 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν εξαιτίας του. Η δραματική αυτή αύξηση οφείλεται στην παγκόσμια οικονομική κρίση και στην εκτίναξη των τιμών των τροφίμων με αποτέλεσμα φέτος 100 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι να υποφέρουν από την πείνα και τη φτώχεια.

Μάθετε περισσότερα...

Οι ΓΧΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής ενώνουμε τις δυνάμεις μας κατά του υποσιτισμού μαζί σας μέσα από μια διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης, συγκέντρωσης πόρων και προώθησης του ηλεκτρονικού ακτιβισμού (e-activism).

Μετά από μια σειρά δράσεων και με ένα διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας εκατοντάδες άνθρωποι ενώνουν σήμερα τις φωνές τους με τη δική μας για τη διάδοση του μηνύματος «Στοπ στον Υποσιτισμό».

Ντύνουν και φωτογραφίζουν την πόλη με το ειδικό για τη μέτρηση των υποσιτισμένων παιδιών, περιβραχιόνιο MUAC, περνώντας ένα μήνυμα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης σε χιλιάδες κατοίκους της πόλης. Επισκεφτείτε την ειδική ιστοσελίδα που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τον υποσιτισμό – www.msf.gr/malnutrition - και λάβετε και εσείς μέρος σε αυτή τη διαδικτυακή εκστρατεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές