Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Δεύτερη γέννα

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΙΤΛΟΣ: Δεύτερη γέννα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θεόδωρος Γρηγοριάδης

ISBN: 978-960-16-3386-2

ΣΧΗΜΑ: 14x18,50

ΣΕΛΙΔΕΣ: 104

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 8,50 €

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗ



Μια γυναίκα πριν από τα πενήντα, η Ρένα, έρχεται στην Αθήνα για να οργανώσει τα γενέθλια της φοιτήτριας κόρης της, της Έλενας. Καθώς η Ρένα προσπαθεί να βάλει το σπίτι σε μια τάξη, θυμάται κομματιαστά επεισόδια της ζωής της, τη ρήξη με τον άντρα της, τη μοναξιά των τελευταίων μηνών.

Όμως κάτι παράξενο συμβαίνει μέσα στο σπίτι, καθώς η κόρη της δεν έρχεται ποτέ. Η μάνα συνειδητοποιεί αυτό που προσπαθούσε να μην παραδεχτεί: ότι η κόρη της δεν υπάρχει πια κι εκείνη συνεχίζει να ζει σε ένα ψέμα. Η παραδοχή του τραγικού χαμού της κόρης της, ύστερα από ένα βιασμό, την οδηγεί σε μια άλλη διάσταση, στη συμφιλίωση με τον εαυτό της και στην ονειρική «δεύτερη γέννα» του παιδιού της. Πρόκειται για ένα συγκινητικό γυναικείο μονόλογο, καθώς αναβλύζει βαθιά από την ψυχή μιας μάνας και μιας παρατημένης γυναίκας.



Τον Αύγουστο του 2009 η Δεύτερη γέννα παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου ως θεατρικό αναλόγιο με τη Φιλαρέτη Κομνηνού και τον χειμώνα θα ανεβεί ως θεατρική παράσταση με πρωταγωνίστρια την ίδια στο θέατρο «Εγνατία» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές