Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Οι τελευταίες ημέρες του Καίσαρα

Συγγραφέας: Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι, Ιταλία
Μετάφραση: Άμπυ Ράικου
Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2009
Σελ.: 368
Τιμή: 16,60 €
ISBN: 978-960-453-626-9
Εκδόσεις Ψυχογιός


Ρώμη, αρχές Μαρτίου του έτους 44 π.Χ. Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας, ο στρατηγός που υπέταξε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ένας άνδρας πενήντα έξι χρόνων, επιφανειακά μόνο στο άνθος της πνευματικής και σωματικής ρώμης. Στην πραγματικότητα είναι κουρασμένος και άρρωστος, ένα αγρίμι που βασανίζεται από εφιάλτες.

Η αποστολή την οποία έχει αναλάβει –να κλείσει την περίοδο των εμφύλιων πολέμων και να σώσει τον ρωμαϊκό πολιτισμό- κινδυνεύει να αποτύχει λόγω των συνωμοσιών που εξυφαίνονται γύρω του από εκείνους οι οποίοι τον θεωρούν έναν τύραννο που έβαλε τέλος στις ελευθερίες και στα ιδανικά της Δημοκρατίας.

Ο Καίσαρας δεν είναι σε θέση να αντιδράσει ούτε να σηκώσει το βάρος των ευθυνών του και βρίσκει καταφύγιο στην προετοιμασία ενός καινούργιου πολέμου, αυτή τη φορά ενάντια στους Πάρθους. Όμως η συνωμοσία εξελίσσεται αμείλικτη και τίποτα δε θα μπορέσει να τον σώσει. Ούτε οι ηρωικές προσπάθειες του πιστού του Πόπλιου Σέξτιου, ο οποίος διασχίζει την Ιταλία σε μια απελπισμένη προσπάθεια να προλάβει το μοιραίο, ούτε η αφοσίωση της παλιάς του ερωμένης Σερβιλίας, και του γιατρού του Αντίστιου. Οι οιωνοί θα επαληθευτούν και μετά τις Ειδούς του Μαρτίου ο κόσμος θ’ αλλάξει για πάντα.

Από τον μετρ του ιστορικού μυθιστορήματος και της περιπέτειας.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο ΒΑΛΕΡΙΟ ΜΑΣΙΜΟ ΜΑΝΦΡΕΝΤΙ σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και ειδικεύτηκε στην τοπογραφία του αρχαίου κόσμου. Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια της Ιταλίας και του εξωτερικού, όπως το École Pratique des Hautes Études της Σορβόνης, και είναι καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Luigi Bocconi στο Μιλάνο. Έχει διευθύνει επιστημονικές αποστολές, εξερευνήσεις και ανασκαφές σε πολλά μέρη του κόσμου. Από το 1980 μέχρι σήμερα, έχει δημοσιεύσει άρθρα και δοκίμια εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα, καθώς επίσης και μυθιστορήματα. Η μεγάλη του αγάπη για την αρχαιότητα τον ώθησε στη συγγραφή και ιστορικών μυθιστορημάτων. Με γρήγορο ρυθμό, γεμάτα περιπέτεια και αγωνία, τα βιβλία του Μανφρέντι έχουν το μεγάλο προσόν να δίνουν στον αναγνώστη την αίσθηση ότι βρίσκεται στον κινηματογράφο. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν άλλα 9 βιβλία του συγγραφέα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συγγραφέα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του www.valeriomassimomanfredi.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές