Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

«323π.Χ. - Μια μυθιστορία των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου», του Νικία Λειβαδά

Τίτλος: 323π.Χ. - Μια μυθιστορία των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Συγγραφέας: Νικίας Λειβαδάς
Σειρά: Ελληνική πεζογραφία
Εκδόσεις Κέδρος
ISBN: 978-960-04-4075-1
Σελ. 384
Τιμή: 16€
Ημερομηνία έκδοσης: Ιούνιος 2010

323π.Χ. Ο Αλέξανδρος αφήνει την τελευταία του πνοή στη Βαβυλώνα. Τα φιλόδοξα σχέδιά του σε Ανατολή και Δύση πεθαίνουν μαζί του. Οι πάπυροι με τις τελευταίες του επιθυμίες εξαφανίζονται μυστηριωδώς.
Ο θρήνος δίνει τη θέση του στο φόβο. Ο «θεός» στρατηλάτης έπεσε, ποιος θα κρατήσει ενωμένη την Αυτοκρατορία του; Οι Μακεδόνες στρατηγοί, που κάποτε ορκίζονταν ότι θα συνεχίσουν το έργο του, φιλονικούν για τη διαδοχή. Αντιζηλίες και ραδιουργίες, εκβιασμοί, παζάρια και προδοσίες δηλητηριάζουν τις εύθραυστες νέες συμμαχίες, καθώς τα βασίλεια και οι σατραπείες μοιράζονται. Πρωταγωνιστές των γεγονότων, ο φιλόδοξος, δολοπλόκος Περδίκκας, ο ψύχραιμος Πτολεμαίος, ο γενναίος Κρατερός.
Ο έμπιστος σύμβουλος του Αλέξανδρου, ο σοφός Αριστομένης, παρακολουθεί ανήσυχος τις εξελίξεις. Αναλαμβάνοντας μια μυστική αποστολή, που θα τον φέρει από την Τύρο στην Κύπρο και από εκεί στη Μικρά Ασία, στη Μακεδονία και στην Αίγυπτο, καταγράφει όλα όσα είδε και έζησε στο πολυτάραχο διάστημα κατά το οποίο έμελλε να αλλάξει εκ νέου η μοίρα του κόσμου.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που αναβιώνει με γλαφυρό τρόπο τη μάχη διαδοχής των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την αρχή του τέλους μιας ασύλληπτης κοσμογονίας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικίας Λειβαδάς γεννήθηκε στην Κύπρο το 1932. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο. Άσκησε την Παιδιατρική επί τριάντα πέντε χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και στο ΕΣΥ ως Αναπληρωτής Διευθυντής σε νοσοκομείο των Αθηνών.
Έχει γράψει επιστημονικές εργασίες, διηγήματα και μυθιστορήματα, κυρίως ιστορικά.
Το 1995 εκδόθηκε στις ΗΠΑ το μυθιστόρημά του με τίτλο A voice from the future (University Editions, 1997) και τον επόμενο χρόνο εκδόθηκαν δύο ιστορικά μυθιστορήματα, το Αλέξανδρος ο Φιλίππου και το Ο φίλος μου ο Σωκράτης από τον εκδοτικό οίκο Παρουσία. Το 2007 εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνης το επίσης ιστορικό μυθιστόρημα Αγνοούμενος στη Σμύρνη. Τα υπόλοιπα δώδεκα μυθιστορήματά του έχουν εκτυπωθεί με τη μέθοδο της ψηφιακής τεχνολογίας σε ελάχιστα αντίτυπα για προσωπική χρήση του συγγραφέα. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Εταιρείας Λογοτεχνών, της Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών.
Ως ζωγράφος ο Νικίας Λειβαδάς έχει στο ενεργητικό του εφτά ατομικές εκθέσεις από το 1993 και μετά, στην Αθήνα, στη Σπάρτη, στη Λευκωσία και στις Βρυξέλλες. Έχει λάβει μέρος και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές