Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Με θυμάσαι;

Συγγραφέας: Σόφι Κινσέλα, Αγγλία
Σειρά: Ξένοι Λογοτέχνες
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2010
Σελ.: 424
Τιμή: 17,62€
ISBN: 978-960-453-733-4

Η Λέξι ξυπνά σ’ ένα νοσοκομείο και είναι σίγουρη ότι βρίσκεται στο 2004, πως είναι 25 ετών και έχει στραβά δόντια και άθλια ερωτική ζωή. Προς μεγάλη της έκπληξη διαπιστώνει ότι το έτος είναι 2007 και η ίδια είναι 28 ετών, έχει ολόισια δόντια, δικό της διαμέρισμα και έναν πανέμορφο και πάμπλουτο… σύζυγο!

Δεν μπορεί να πιστέψει την καλή της τύχη. Είναι σίγουρη ότι ο γάμος της είναι φανταστικός και προσπαθεί να γνωρίσει από την αρχή τον άντρα της με τη βοήθεια ενός «εγχειριδίου γάμου» που έχει γράψει εκείνος για να τη βοηθήσει. Αλλά καθώς μαθαίνει σταδιακά τον καινούργιο της εαυτό, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η ζωή της δεν είναι και τόσο τέλεια. Οι κολλητές της τη μισούν· η επαγγελματική ζωή της παραπαίει· και ο συνεργάτης του άντρα της τη διαβεβαιώνει ότι είναι εραστές κι ότι αγαπιούνται τρελά…

Μα τι της συνέβη επιτέλους; Θα καταφέρει να θυμηθεί κάποτε; Και τι θα γίνει αν θυμηθεί;

“Η αμνησία μπορεί να είναι παλιό τέχνασμα στη λογοτεχνία, η Κινσέλα όμως, καταφέρνει α το χρησιμοποιήσει με τρόπο φρέσκο και χιουμοριστικό, βάζοντας άφθονες δόσεις ίντριγκας και συναισθήματος. Αν και το happy end είναι αναμενόμενο, οι αναγνώστες θα βιώσουν έντονα, από κοινού με την ηρωίδα Λέξι, κάθε στιγμή της ζωής της.”
PUBLISHERS WEEKLY

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ΣΟΦΙ ΚΙΝΣΕΛΑ γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε πολιτικές επιστήμες, φιλοσοφία και οικονομικά στο Νιου Κόλετζ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί ως δασκάλα και δημοσιογράφος με ειδίκευση σε οικονομικά θέματα. Το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο έγραψε στην ηλικία των 24 ετών και εκδόθηκε με το πραγματικό της όνομα, Μάντλεν Ουίκαμ, αγκαλιάστηκε από αναγνώστες και κριτικούς και μπήκε στη λίστα των μπεστ σέλερ. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες και έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα. Ανάμεσά τους και η πασίγνωστη σειρά Ψωνίζω, άρα υπάρχω, η οποία έχει γυριστεί κινηματογραφική ταινία.
Το μυθιστόρημα ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ήταν υποψήφιο για το British Book Award 2006, ενώ γυρίζεται κινηματογραφική ταινία. Η Σόφι Κινσέλα ζει στο Λονδίνο με τον άνδρα της και τα τρία παιδιά τους. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ ετοιμάζεται και το επόμενο μυθιστόρημά της με τίτλο TWENTIES GIRL.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές