Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η κρίση στην Ελλάδα και ο ρόλος της Ευρώπης

Το περιοδικό αληthεια, η εφημερίδα Εποχή, το περιοδικό Θέσεις και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν

στις 14 Ιουνίου και ώρα 7μ.μ.

στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα)

συζήτηση με θέμα

Η κρίση στην Ελλάδα και ο ρόλος της Ευρώπης

με εισηγητές τους Étienne Balibar και Κώστα Δουζίνα. Θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα με τους: Παύλο Κλαυδιανό, Γιάννη Μηλιό, Βαγγέλη Μπιτσώρη και Βίκη Σκούμπη. Τη συζήτηση συντονίζει ο Δημήτρης Βεργέτης. Θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση.

Ο Κώστας Δουζίνας είναι καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Σπουδών του Birkbeck College. Βιβλία του στα ελληνικά: Το τέλος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Νόμος και αισθητική. Λογοτεχνία, τέχνη, δίκαιο και Ο λόγος του νόμου. Ερμηνεία, αισθητική και ηθική στο δίκαιο.

Ο Ετιέν Μπαλιμπάρ (Étienne Balibar) είναι ομότιμος καθηγητής Πολιτικής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Paris-X-Nanterre και διακεκριμένος καθηγητής του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνιας, Irvine. Το 2005 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Βιβλία του στα ελληνικά: Για τη δικτατορία του προλεταριάτου, Πολιτική και αλήθεια, Η Ευρώπη, η Αμερική, ο πόλεμος, Να διαβάσουμε το κεφάλαιο, Ο Σπινόζα και η πολιτική, Η φιλοσοφία του Μαρξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές