Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Έκθεση ζωγραφικής: Γρηγόρη Σαρακηνού - Τάσου Παπαδόγκωνα - Αναστασίας Γκλάβα

Η έκθεση ζωγραφικής τριών ζωγράφων, του Γρηγόρη Σαρακηνού του Τάσου Παπαδόγκωνα και της Αναστασίας Γκλάβα, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 23 Ιουνίου, ώρα 20.00 στην αίθουσα «Κόντογλου» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Αθήνας.

Από το 1986 που έκανε την πρώτη ατομική έκθεση έργων του στη γκαλερί «Υδροχόος», ο Κερκυραίος Γρηγόρης Σαρακηνός μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις ενώ έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ονειρικά τοπία με έντονα μεταφυσικά στοιχειά παρουσιάζει ο ζωγράφος στα έργα του. Σμαραγδένιες θάλασσες που κονταροχτυπιούνται με σκοτεινά δάση, υπερφυσικές ανδρικές και γυναικείες φιγούρες, καράβια που ξεκινούν από το πουθενά και κατευθύνονται στο άπειρο, δέντρα με τους καρπούς του διλήμματος αλλά και του κακού, είναι μερικά από τα στοιχειά που περιλαμβάνονται στους πινάκες του. Πίνακες με έντονα χρώματα και σχεδόν αρχιτεκτονική δομή.

Ο Τάσος Παπαδόγκωνας γεννήθηκε και ζει στο Πέραμα. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια εργάζεται ως σχεδιαστής σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον τελευταίο χρόνο παραδίδει σεμινάρια αρχαιολογικού σχεδίου στο Πανεπιστήμιο Κος της Κωνσταντινούπολης.
Το έργο του διακρίνεται από την αναζήτηση των δυναμικών της «γραμμής», των δυνατοτήτων και των χαρακτηριστικών της. Χρησιμοποιεί τις «διαδρομές» της πάνω στον καμβά για να αποδώσει ψυχοτροπικά, κυρίως πορτραίτα με λιτότητα και ένταση. Το χρώμα και η φωτοσκίαση στη διαδικασία αυτή παίζουν δευτερεύοντα, βοηθητικό ρόλο. Το αποτέλεσμα είναι μια σχεδόν «γλυπτική» ανάμειξη προσώπων, χώρων και συναισθημάτων.
Εκθέτει για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Νέα στο χώρο των εικαστικών η Αθηναία ζωγράφος Αναστασία Γκλάβα. Στην ζωγραφική την μύησε η καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών της Μαδρίτης ζωγράφος Manuela Armada. Μέσα από τα έργα της η ζωγράφος ψάχνει την προσωπική της ελευθερία. Τα έργα της είναι απλά και παραστατικά που άλλοτε αποπνέουν ζωντάνια και αισιοδοξία και άλλοτε σε γυρνάνε πίσω στο χρόνο, φέρνοντας μνήμες και μυρωδιές…
Εκθέτει για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Η Έκθεση οργανώνεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

Διάρκεια έως και 30 Ιουνίου.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00-20.00,Κυριακή 10.00-14.00

Πνευματικό Κέντρο,
Ακαδημίας 50
τηλ. 210 3630706

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές