Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Έκθεση ζωγραφικής της Κορίννα

Η ζωγράφος Κορίννα με την βοήθεια της εταιρίας εικαστικού συντονισμού SxS Fine Art Coordinators του συζύγου της Δρ. Γεωργίου Γουρλά, εγκαινιάζει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 και ώρα 20:00 στην αίθουσα «Ιωνία» του Δήμου Βούλας την ατομική της έκθεση ζωγραφικής με το σημειολογικό τίτλο «Υπάρχει Ακόμη Ελπίδα».

Με την έκθεση αυτή, η Κορίννα προσπαθεί να μας βγάλει για λίγο από το γκρίζο της καθημερινότητας που μας επιβάλλεται και μας περνάει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας μέσω του χρώματος, μακριά από τον θόρυβο και την βιασύνη. Η ζωγράφος συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία τα 14 τελευταία χρόνια εξακολουθεί να μας ξαφνιάζει με την εντελώς προσωπική και ιδιαίτερα γοητευτική τεχνοτροπία της.

Η ζωγράφος Κορίννα (Αικατερίνη Κώσταινα) γεννήθηκε στη Λαμία, μεγάλωσε στο Χαλάνδρι και τώρα ζει και εργάζεται στην Βούλα. Έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και το έργο της έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία. Έργα της Κορίννας μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της http://www.korina.gr καθώς και στο ατελιέ της κατόπιν ραντεβού.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως το Σάββατο 3 Ιουλίου και οι ώρες λειτουργίας είναι 19:00 με 21:00 αλλά και κατόπιν ραντεβού.

1 σχόλιο:

Λεόντιος Πετμεζάς είπε...

H Kορίνα μας καταπλήσει πάντα με τις εννοιακές συλλήψεις της.
Oι καταθέσεις της καλλιτέχνη , είναι έργα μέσα από τη ατμοσφαιρικότητα της έμπνευσης αποκαλύπτουν μια ιδεογραφική κινητικότητα και μια παλμικότητα απέναντι στην απόδοση της γραφής . Η τεχνική της προσδίδει στα ζωγραφικά έργα μια εντυπωσιακή χροιά αντανακλάσεων ενώ η διαπραγμάτευση της με την αφαίρεση αποτελεί πομπό και δέκτη μιας προχωρημένης για την εποχή μας αίσθησης. Με εικονογραφημένες συνταγές προβάλλει αρχικά το σχέδιο αλλά αφήνει να υπερτερεί το χρώμα . Με απόλυτη δεξιοτεχνία κατατάσσει τη γραφή του στη περιοχή του φαντασιακού. Η εικαστική κατάθεση της αποτελεί μια στέρεα δομημένη, πρωτότυπη εικόνα που ιστορεί συνδυασμούς με περισσή χάρη φιλτραρισμένους από αέναο φως.
Συνίσταται ακόμη σε συμπλέγματα με νεφελογραφίες και σωματογραφίες που οι στυλιστικές διαστάσεις τους ενέχουν μια ποικιλία υλικών που προσθέτει στους πίνακες........

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός Τεχνης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές