Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

«ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ (1): Η θάλασσά μας», του Ευάγγελου Μαυρουδή

Τίτλος: Η θάλασσά μας
Τίτλος τριλογίας: Επιστροφή στη Σμύρνη
Συγγραφέας: Ευάγγελος Μαυρουδής
Κατηγορία: Ελληνική πεζογραφία
Εκδόσεις: Κέδρος
ISBN: 978-960-04-4059-1
Σελ.: 792
Τιμή: 25€
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Απριλίου 2010


Σμύρνη. Τέλη του 19ου αιώνα.
Η Οδύσσεια δυο οικογενειών μέσα στο χρόνο. Τούρκοι και Έλληνες σε μια διαδρομή με αναπάντητα ερωτηματικά και μοιραίες αποκαλύψεις.

Αθήνα. Τέλη του 20ου αιώνα.
Ένας δημοσιογράφος και ο αδελφός του αναζητούν την αλήθεια για την καταγωγή τους, στα ταραγμένα χρόνια του Ελληνοτουρκικού πολέμου του ’97 και της Καταστροφής του ’22: το μυστικό της ζωής και της εξαφάνισης του γιατρού Πλάτωνα Πηλείδη.

Η Σμύρνη αφετηρία και λυτρωτικός προορισμός και η Αθήνα, η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Θεσσαλονίκη ενδιάμεσοι σταθμοί, στις λαβυρινθώδεις περιπλανήσεις των φανταστικών ηρώων αλλά και των γνωστών ιστορικών προσώπων που εμπλέκονται στη δράση: ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Δημήτριος Γούναρης, ο Γεώργιος και ο Κωνσταντίνος, ο Ιωάννης Μεταξάς και ο Παύλος Μελάς, Ο Ίων Δραγούμης και ο Μανώλης Καλομοίρης.

Το κουβάρι της μνήμης ξετυλίγεται λυτρωτικά αποκαλύπτοντας αλήθειες και μύθους, μίση και πάθη, πολιτικές διαμάχες και ίντριγκες, το ταραγμένο παρελθόν των δύο λαών.

Μια πλούσια, πολυφωνική μυθιστορία που ανατέμνει με εντυπωσιακό τρόπο την ευαίσθητη ιστορική περίοδο.

Το πρώτο μέρος της τριλογίας ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Ευάγγελος Μαυρουδής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Οι γονείς του είναι πρόσφυγες από τη Σμύρνη. Από φοιτητής εργάζεται αθόρυβα στο χώρο του πνεύματος και της τέχνης. Ζει στη Ραφήνα. Είναι γιατρός και δημοτικός σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές