Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Διογένης ο Κυνικός, Μ. Ντ. Άσερ

Τίτλος: Διογένης ο Κυνικός
Συγγραφέας: Μ. Ντ. Άσερ, ΗΠΑ
Εικονογράφηση: Μάικλ Τσέσγουορθ
Σειρά: Βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση (από 7 ετών)
Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2010
Σελ.: 32
Τιμή: 8,80€
ISBN: 978-960-453-707-5


Οι περισσότεροι σκύλοι στον κόσμο τούτο είναι ικανοποιημένοι με τη σκυλίσια ζωή τους· τρέχουν, παίζουν, γαβγίζουν και θάβουν κόκαλα. Ο Διογένης, όμως, ήταν από άλλη πάστα· ήθελε να γίνει αφεντικό του εαυτού του. Έτσι, πέταξε το κολάρο και το λουρί του, άφησε το άνετο σκυλόσπιτό του και πήγε στην πιο μεγάλη πόλη της Ελλάδας, την Αθήνα. Εκεί ανέλαβε το ρόλο του «φύλακα-σκύλου», προειδοποιώντας τους κατοίκους για τα ηθικά ατοπήματά τους και δείχνοντάς τους το δρόμο για μια καλύτερη ζωή.

Η χιουμοριστική αυτή ιστορία είναι βασισμένη στην πραγματική ζωή και τη διδασκαλία του Διογένη, του Έλληνα φιλόσοφου που έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ. Ο Διογένης πίστευε ότι οι άνθρωποι έδιναν πολύ μεγάλη σημασία στα υλικά πλούτη και στις εφήμερες απολαύσεις. Γι’ αυτό έμαθε κάποια παράξενα «κόλπα», προκειμένου να καταφέρει ο ίδιος να ξεπεράσει τις ανάγκες του για χρήματα, δύναμη και δόξα. Ως ιδρυτής της Κυνικής Σχολής στη φιλοσοφία –«κυνικός» από το «κύων», δηλαδή σκύλος-, ο Διογένης ενόχλησε πολλούς αλλά και ενέπνευσε άλλους τόσους.

Στο βιβλίο αυτό, συγγραφέας και εικονογράφος δίνουν μια πιστή μα και πολύχρωμη εικόνα του άντρα που έγινε ζητιάνος προκειμένου να ζήσει σαν βασιλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές