Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Το ημερολόγιο μιας ανορεξικής, της Μυρτώς Πιταούλη

Τίτλος: Το ημερολόγιο μιας ανορεξικής
Συγγραφέας: Μυρτώ Πιταούλη
Σειρά: TEENAGER BOOK LOVERS
Κατηγορία: Εφηβικό μυθιστόρημα, από 12 ετών
Εκδόσεις: Κέδρος
ISBN: 978-960-04-3974-8
Σελ.: 208
Τιμή: 9€
Ημερομηνία έκδοσης: Απρίλιος 2010


Ένα βιβλίο για να κατανοήσουμε ότι η δίαιτα δεν είναι παιχνίδι και ότι η νευρική ανορεξία δεν είναι αστείο. Μια διαφωτιστική και ιδιαίτερα επίκαιρη μαρτυρία, που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα.

Προλογίζει η ψυχίατρος Έφη Βοτζαλίδου.

Μπαίνοντας στην εφηβεία, η ηρωίδα και συγγραφέας του βιβλίου δεν είχε μόνο τα συνηθισμένα προβλήματα της ηλικίας αυτής. Είχε και να παλέψει με ένα θηρίο: τη νευρική ανορεξία.
Τι οδήγησε ένα υγιές κορίτσι σ' αυτή την κατάσταση; Πώς μια απλή δίαιτα της έγινε εμμονή και τελικά εξελίχθηκε σε αρρώστια; Ποιος ήταν ο σωστός τρόπος για να βοηθηθεί; Πώς την αντιμετώπιζαν οι φίλοι, οι συμμαθητές, οι γονείς και η αδελφή της;
Στο ημερολόγιό της, εκείνης της εποχής, κατέγραφε κάθε της σκέψη μα και όλη την πορεία της στα βάθη της σοβαρότατης αυτής ασθένειας. Στο βιβλίο θα διαβάσετε το αυθεντικό της ημερολόγιο της περιόδου εκείνης. Οι σημειώσεις που έγραψε σήμερα, ως ενήλικη, υγιής και μητέρα πια, φωτίζουν ακόμη περισσότερο τις λεπτομέρειες της διαδρομής της.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Μυρτώ Πιταούλη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Ερυθραία. Τελείωσε την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών και μιλάει τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά). Στα εφηβικά της χρόνια, κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό νουβέλας ανάμεσα σε όλα τα ελληνογαλλικά σχολεία της Ελλάδας. Από νεαρή ηλικία βρέθηκε στο χώρο των ΜΜΕ, δουλεύοντας στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση ως δημοσιογράφος. Σήμερα εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel.
Οι μεγάλες της αγάπες είναι το γράψιμο, η σκιτσογραφία και, πάνω απ' όλα, οι δυο της κόρες.
Το ημερολόγιο μιας ανορεξικής είναι το πρώτο της βιβλίο και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

1 σχόλιο:

δεσποινα είπε...

η νευρικη ανορεξια ειναι ενα πολυ πολυ σοβαρο θεμα.Προσωπικα το εχω περασει σε νεωτερη ηλικια και ειναι παρα πολυ δυσκολο να ξεπεραστει.Ειναι σαν να παλευεις με τον εαυτο σου καθε μερα καθε στιγμη,μπλοκαρει την χαρα σου αλλα και ολα σου τα συναισθηματα σε κατακλιζει καθημερινα.Οταν δεν το ζησεις δεν μπορεις να καταλαβεις και οταν το εχεις στην αρχη δεν το παιρνεις τα σοβαρα, δεν παραδεχεσαι οτι εχεις προβλημα και πολυ περισσοτερο δεν φανταζεσαι οτι ειναι πιθανον να σε οδηγησει στο θανατο αν δεν το αντιμετωπισεις σοβαρα.Πολυ καλη κινηση το βιβλιο σιγουρα θα βρει μεγαλη απηχηση απο ατομα ολων των ηλικιων και απο αυτα που το εχουν περασει και απο αυτα που το περνανε γιατι πιστευω οτι θα εντοπισουν πολλα κοινα με τις εμπειριεσ τησ Μυρτως.Επιτελους πρεπει να αρχισουμε να μιλαμε ανοιχτα για το προβλημα,να μοιραζομαστε εμειριεσ γιατι ειναι ενασ πολυ καλος τροποσ να απενοχοποιηθουμε και να βοηθηθουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές