Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Επιχείρηση Αστράβη, της Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου

Τίτλος: Επιχείρηση Αστράβη
Συγγραφέας: Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου
Εικονογράφηση: Θανάσης Τσίτσικας
Σειρά: Λωτός (από 9 ετών)
Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2010
Σελ.: 120
Τιμή: 7,70€
ISBN: 978-960-453-709-9


Κι αυτό το καλοκαίρι προμηνύεται βαρετό για την Αγάθη και τη Νάνση. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια, διακοπές στο Λαύριο με την ίδια παρέα.

Κι όμως, η καλοκαιριάτικη μπόρα που ματαιώνει την εκδρομή τους θα δώσει την ευκαιρία στα οκτώ παιδιά να μάθουν την ιστορία του Λαυρίου και να γνωρίσουν τα παλιά μεταλλεία· κι όχι μόνο. Τι μυστήριο κρύβουν, άραγε, οι άνθρωποι στο τροχόσπιτο; Ποιοι ζούσαν στο «χωριό φάντασμα»; Τι είναι οι παράξενοι ήχοι που ακούγονται από την παλιά γαλαρία; Τι συνέβη στη Μυρτώ τη νύχτα της πυρκαγιάς;

Οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα από την επιχείρηση Αστράβη και το καλοκαίρι αυτό θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη τους.


Η συγγραφέας:
Γεννήθηκα στην Αθήνα στον πόλεμο του ’40. Δύσκολα χρόνια, αλλά ευτυχισμένα, κι ας μην είχαμε πολλά πράγματα. Οι αλάνες γέμιζαν από παιδιά και οι αυλές ήταν ολάνοιχτες και το κλειδί πάνω στην πόρτα των σπιτιών. Γιαγιάδες απάλυναν τον ύπνο μας με παραμύθια. Μικρασιάτισσες γειτόνισσες μας έμαθαν την πίστη στη ζωή και την ελπίδα σε καλύτερες μέρες. Έγινα δασκάλα και γέμισα ήλιους απ’ τα μάτια των μαθητών μου. Λατρεύω τα ταξίδια ψάχνοντας την ιστορία του τόπου μας γιατί έτσι γνωρίζουμε τον εαυτό μας και τις ρίζες μας. Για σας, παιδιά, γράφω! Οι ιστορίες οι δικές μου είναι πάντα αληθινές.
ΝΑΝΝΙΝΑ ΣΑΚΚΑ-ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές