Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Free Gaza: Ένα Καράβι για τη Γάζα - Μεγάλη Συναυλία στην Θεσσαλονίκη στο Βασιλικό Θέατρο

Στο λυκαυγές του 21ου αιώνα κάποιοι συνάνθρωποί μας υποφέρουν. Ακόμη και τη Μεγάλη Παρασκευή παιδιά και άμαχος πληθυσμός βομβαρδίστηκαν από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, ως "αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών". Η μόνη λύση είναι η ειρήνη.Ας βοηθήσει ο καθένας μας όπως μπορεί.αριθμός λογαριασμού: Εθνική Τράπεζα 116/772732-18
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΡΙΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 9 μ.μ.
ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ - ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ
Μ’ ΕΝΑΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΟΛΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Ν’ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΡΙΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 9 μ.μ.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων, σε όλη τη χώρα, για στήριξη της αποστολής, η ελληνική πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ» καλεί σε ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 13 Απριλίου, στις 21:00. Στη συναυλία θα συμμετέχουν οι: Δημήτρης Νικολούδης, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico, "Die Festliche Eier" (Μ. Σιγανίδης - Θ. Ατζακάς - Κ. Θεοδώρου), Γ. Κουρσιούμης & Συνεργάτες, Παραδοσιακοί χοροί από Παλαιστίνιους φοιτητές, "Λουδίας", "Cabaret Balkan".

Πιο αναλυτικά και κατά σειρά εμφάνισης:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

«…μ’ ένα μουσικό τρεχαντηράκι»

Μαζί του οι μουσικοί:

Μιχάλης Πιπέρκος, σαξόφωνο, κλαρινέτο, φλάουτο

Σάκης Λάιος, πιάνο

Στέργιος Κουλαξίδης, μαντολίνο, μπουζούκι

Μπάμπης Πετσίνης, κρουστά

Γιώργος Σιδέρης, μπάσο

Ο Δημήτρης Νικολούδης σαλπάρει με το γεμάτο μουσικές και τραγούδια τρεχαντήρι του για ένα νέο Ταξίδι Από το παραδοσιακό «Τρεχαντηράκι» του Ηλιόσπορου που κυκλοφόρησε πρόσφατα ως την «Εγνατία» τουΝτίνου Χριστιανόπουλου που ήταν το ξεκίνημα… Ο Έρωτας και το Ταξίδι. Το Ταξίδι και η Θάλασσα, κυρίαρχα στοιχεία των τραγουδιών της βραδιάς. Τραγούδια από τους δίσκους του αλλά και τραγούδια πολλών άλλων δημιουργών. Παλιά και καινούρια. Οπωσδήποτε και Μάνος Χατζηδάκις.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΪΦΥΛΛΙΑΣ

Στο «αυτοβιογραφικό» του σημείωμα γράφει:

Η γέννησή μου χαιρετίστηκε με εκαντοντάδες κανονιοβολισμούς. 1947 γαρ και το Σουφλί δεχόταν τα δώρα του εμφύλιου. Τη δεύτερη πατρίδα μου, την Κομοτηνή, την γνώρισα στις αρχές της " χρυσής οκταετίας ".Τότε ήταν που δέχτηκα από τους γονείς μου το δώρο της ζωής μου: μια κιθάρα. Κι ο έρωτας δε λέει να τελειώσει.

'Αρχισα να σκαρώνω κάτι πρωτόλεια τραγουδάκια αλλά στηνπορεία ανακάλυψα ότι τα τραγούδια ήταν πιο ισχυρά ακόμη κι απ' τα όπλα. Κι έτσι μέχρι σήμερα υπερασπίζω με λόγο και μουσικήαυτό που κανείς δεν πρέπει να παζαρεύει: Το δικαίωμα για μια ζωή με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Ταξίδεψα συντροφιά με την κιθάρα μου και υπέροχουςφίλους σ'όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Σοβιετική 'Ενωση, αλλά πάντα γυρνούσα στην Κομοτηνή. Στην πόλη που τόσοκαλοπροαίρετα με κατευοδώνει όταν φεύγω και με καλοσωρίζει όταν γυρίζω απ' αυτή την....Ατέλειωτη Εκδρομή.

ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ & PRIMAVERA EN SALONICO

Σαβίνα Γιαννάτου, φωνή
Κώστας Βόμβολος, κανονάκι, ακορντεόν, καλίμπα, ταμπουράς
Μιχάλης Σιγανίδης, κοντραμπάσο

Η Σαβίνα Γιαννάτου χρησιμοποιεί τη φωνή της εντελώς φυσικά σαν ένα εκφραστικότατο μουσικό όργανο, «μπαινοβγαίνει» σε ρόλους και χαρακτήρες (διαλέκτους και ιδιωματισμούς) με την άνεση μιας ηθοποιού ή τραγουδίστριας της όπερας: όχι απλώς ερμηνεύει αλλά γίνεται η πρωταγωνίστρια των τραγουδιών. Οι Primavera en Salonico, αποκαλύπτουν δυνατό συναίσθημα στις μελωδίες που ερμηνεύουν, ενώ ταυτόχρονα μεταβολίζουν τη μουσική σε αυτοσχεδιασμό, δίνοντάς της ενέργεια και βάθος. «Κεντώντας» πάνω στις ανοιχτές ενορχηστρώσεις του Κώστα Βόμβολου, οι μουσικοί ακολουθούν με αξιοθαύμαστη ευελιξία τις εύστροφες αλλαγές κλίματος της Γιαννάτου, αναδεικνύοντας το μουσικό εύρος του σχήματος.

Στη συναυλία για τη Γάζα θα τραγουδήσει Σεφαραδίτικα τραγούδια και τραγούδια της Μεσογείου.


DIE FESTLICHE EIER Τρίο (Τα Γιορτινά Αβγά)

Μιχάλης Σιγανίδης - μπάσο, ηλ. κιθάρα, φωνή, tapes

Θύμιος Ατζακάς - ηλ. κιθάρα, ούτι

Κώστας Θεοδώρου - τύμπανα

Το τρίο θα συναντηθεί για πρώτη φορά με την ευκαιρία της εκδήλωσης για τη Γάζα. Παίζει μουσική και τραγούδια του Μ. Σιγανίδη που λειτουργούν ως πλαίσιο και αφορμές για ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Ο Μιχάλης Σιγανίδης είναι μέλος του κύκλου των χαμένων μουσικών της Θεσσαλονίκης: Αχειροποίητος, Χ.Μ.Ο., Ανατόλια, Μαντολινάτα, Κ.Ω.Θ., Αχίλλειον, Φ.Ο.Θ.Κ., Σούπερ 8, Μορμώ, Αγροτικόν, Συν και Πλην, Τρίο Κροκ, Καφέ-Θέατρο, Χειμερινοί Κολυμβητές, Ε.Φ.Σ.Υ., Μικρός Αδερφός, Το Πρωί και το Βράδυ, Ιχνηλάτες του Ιούρα, Γουτού Γουπατού, Primavera en Salonico, Visiting Cousins. Παράλληλα, έχει εκδώσει δίσκους με μουσική του: «Μικρός αδελφός» (1987), «Το πρωί και το βράδυ» (1990, με τον Θ. Ρέλλο), «Το τραίνο-φάντασμα φίλος» (1995), «Μικρές αγγελίες» (1999), «Basse classe» (2002) και «Sabbath lift»(2006).

Ο Θύμιος Ατζακάς σπούδασε κλασσική κιθάρα με τους Κώστα Κοτσιώλη, Hubert Käppel και Carlo Marchione, ενώ ούτι και τροπική μουσική διδάχθηκε δίπλα στους Ziad Radjab, Βehnam Manadjedi και Ross Daly. Μέχρι σήμερα έχει ερμηνεύσει σε διεθνή φεστιβάλ και επιμελήθηκε ή έλαβε μέρος σε πολλές παραγωγές (Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Aγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Μαρόκκο, Κιργκιζστάν και Συρία. Από το 2006 έχει αναλάβει τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της διεθνούς συνάντησης μουσικών - καλλιτεχνών<<Μουσικό Χωριό>>που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στον Άγιο Λαυρέντιο του Πηλίου.

Ο πολυοργανίστας Κώστας Θεοδώρου (κοντραμπάσο, κρουστά, φωνή, υδρόφωνο, νυκτά και έγχορδα με δοξάρι ή άνευ), με ευρείς και ανοιχτούς μουσικούς ορίζοντες (τζαζ, world music, λαϊκά, αυτοσχεδιασμοί, δημοτική μουσική, παραδοσιακά, κινηματογραφικά, θεατρικά, χάπενινγκ). Έχει ιδρύσει και γράψει μουσική για πολλά διαφορετικά σύνολα με τα οποία εχει παρουσιάσει έργα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δεν έχει σπουδάσει σε ωδεία κλπ. Σπουδαιότερες συνεργασίες: Νίκος “Κόλιας” Τάντσης, Πετρολούκας & Αχχιλέας Χαλκιάς, Ara Dinkjian, Arto Tuncboyaciyan, Danny Hayes, Theodosi Spassov, Τάκης Φαραζής, Μιχάλης Σιγανίδης, Frank Kollges, Intermission Orchestra of Koln, Κυριάκος Σφέτσας, Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις, Διονύσης Σαββόπουλος, Σαββίνα Γιαννάτου, Λυδία Κονιόρδου κ.α. Δισκογραφία: “Νώε” 1987, «Νόστος» 1999, «Ηχοτοπία» 2003, «Sumiglia» 2005, «Songs of an other» 2008, «Ρουσίλβο» 2010.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΣΙΟΥΜΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Γιάννης Κουρσιούμης, κιθάρα, φωνή

Δέσποινα Σκέντου, βιολί

Οδυσσέας Μαυρομάτης, ακουσική και ηλ. κιθάρα

Τραϊανός Αλμπανούδης, ηλ. μπάσο

Θεόφιλος Παυλίδης, τύμπανα


Ο Γιάννης Κουρσιούμης είναι ένας νέος τραγουδοποιός, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μέχρι σήμερα. Η πρώτη του εμφάνιση μπροστά σε κοινό γίνεται το 1994 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Σταυρούπολης όπου και παρουσίασε ένα αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο. Από τότε μέχρι σήμερα πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, πότε μόνος με την κιθάρα του, πότε με ντουέτο, τρίο ή κουαρτέτο, παρουσιάζοντας τα τραγούδια του αλλά και συνθέσεις από το σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο. Στο πρώτο του CD που κυκλοφορεί από τη ΛΥΡΑ με τίτλο «Ήρθες αργά», ο Γιάννης Κουρσιούμης παρουσιάζει δεκατρία τραγούδια του, ένα δοκίμιο από καρδιάς, όπως λέει ο ίδιος.


«ΛΟΥΔΙΑΣ»

Πάνος Βιολιστής, φωνή και κιθάρα

Φίλης Λαόπουλος, κιθάρα

Στέφανος Χρυσάκης, μπάσο

Χρήστος Τοκατλίδης, τύμπανα

Οι "ΛΟΥΔΙΑΣ" είναι ένα γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη και αποτελείται όχι μόνο από Θεσσαλονικείς. Η μπάντα πήρε το όνομα της από τον ποταμό Λουδία της Β. Ελλάδας. Το μουσικό στυλ παραπέμπει στο SOUTHERN ROCK με ελαφρές BLUE GRASS αποχρώσεις. Στιχουργικά, τα θέματα είναι σατυρικά, κοινωνικοπολιτικά καi σπανίως ερωτικά, επειδή απουσιάζουν οι μπαλάντες με τη συνηθισμένη τους μορφή. Όλοι οι μουσικοί παίζουν χρόνια με μπάντες της πόληςκαι φέτος έβγαλαν την πρώτη τους δουλειά με 13 τραγούδια σε ελληνικό στίχο, με τον τίτλο «Εντεχνίλα».'Εχουν κυκλοφορήσει το 2000 το ομώνυμο cd από την "Legend" και το 2004 από την "Olonmusic" το cd με τίτλο "Οι σαλαμάνδρες δεν χορεύουν σέικ".

“CABARET BALKAN”

Βασίλης Κομματάς, κλαρίνο, σαξόφωνο

Θάνος Σταυρίδης, ακορντεόν, ηλεκτρονικά, νταούλι

Lilo Laurent-Limeul, κιθάρα, φωνή

Βασίλης Θεμελής, τούμπα

Γιάννης Ιωαννίδης, ηλ. Μπάσο

Ηλίας Κόζας, ηλ. Κιθάρα, φωνή

Τάσος Κωστούλας, ντραμς

Συντονιστής, Νίκος Στεφανίδης

Οι δύο «Βόρειοι Εταίροι» Θάνος Σταυρίδης ( ακορντεόν κτλ) και Βασίλης Κομματάς (κλαρίνο κτλ) πάσχοντες από χρόνια «Βαλκανική ίωση» ανευρέθησαν σε μία «ΓΑΙΑ-λογική» ανασκαφή του Νίκου Στεφανίδη (παραγωγή κτλ) για να τεθούν σε στενή ιατρική παρακολούθηση. Έγιναν μεταγγίσεις αίματος με jam στην σκηνή από τους Balkan Beat Box, Watcha Clan, Rupa & The April Fishes, αλλά τα πρώτα σημάδια της αποθεραπείας εμφανίστηκαν μετά από τον επιτυχημένο εμβολιασμό με δυτικά αντισώματα προερχόμενα από Γάλλο δωρητή οργάνων (κιθάρας, φωνής κτλ ) Lilo Laurent-Limeul, που γύρισε χώρες και χώρες για να του έρθει στο δεξί αυτί η Τούμπα του Βασίλη Θεμελή, που χωρίς «βαρέα και ανθυγιεινά» σηκώνει το τεράστιο όργανο για να δημιουργήσει την συμβατότητα του ρυθμού των οργάνων. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα του γραπτού λόγου για να περιγράψει ακριβέστερα αυτό το τρελό αποτέλεσμα του νέου μουσικού είδους «mosaic music», που απαιτεί υγιή αυτιά και ανθεκτικό στο χορό σώμα για να γίνουν ένα, θεατές και μουσικοί και να περάσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Χορεύει η Παλαιστινιακή Φοιτητική Ένωση της Θεσσαλονί κης

Η χορευτική ομάδα των Παλαιστινίων φοιτητών υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε πολλά φεστιβάλ και εκ δηλώσεις, εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Είναι μια ομάδα που ανανεώνεται συνεχώς, καθώς πολλοί νέοι Παλαιστίνιοι έρχονται για να σπουδάσουν στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές