Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Τίτλος βιβλίου: ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Τίτλος σειράς: ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ
Αρ. βιβλίου: 3
Συγγραφέας: MICHELLE ZINK
Εκδόσεις Πλατύπους
Αρ. σελίδων: 448
Τιμή: €22
ISBN: 978-960-6665-77-6
Ημερ.κυκλοφ. 11 Νοεμβρίου 2011

ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΕΣ
ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΙΣ ΕΝΩΝΕΙ. . .
ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΙΣ ΔΙΧΑΖΕΙ
ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ.

Η Λία Μίλθορπ είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να δώσει ένα τέλος στην προφητεία που διχάζει την οικογένειά της εδώ και γενιές. Ενώ ο χρόνος μειώνεται, η Λία ξεκινάει ένα ταξίδι για να εντοπίσει τα χαμένα κομμάτια της προφητείας, που είναι απαραίτητα για να κλείσουν την Πύλη, και να πείσει την αδελφή της, την Άλις, να βοηθήσει –διαφορετικά, θα χρειαστεί να ρισκάρει τη ζωή της για να την κλείσει μόνη της. Η Λία έχει τον Ντιμίτρι στο πλευρό της, όμως η Άλις έχει τον Τζέιμς, τον άντρα που κάποτε αγαπούσε τη Λία –και ίσως να την αγαπά ακόμη. Ο Τζέιμς δεν γνωρίζει την αλήθεια για καμία από τις δύο αδελφές ούτε για την προφητεία που τις διχάζει. Και η Άλις επιθυμεί έτσι να παραμείνουν τα πράγματα.
Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζονται οι αδελφές μεταξύ τους.
Και κάποια μυστικά που μπορούν να καταστρέψουν και τις δύο.

H Michelle Zink συνδυάζει αριστοτεχνικά συναρπαστικούς χαρακτήρες με μια περίτεχνη πλοκή γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις δημιουργώντας ένα σαγηνευτικό Γοτθικό παραμύθι.
“Το μάταιο της προσπάθειάς μου να ξεφύγω κάνει την αποφασιστικότητά μου να εξασθενήσει, και η ταχύτητά μου ελαττώνεται ακόμη κι ενώ πιέζω το άλογο να κινηθεί προς τα εμπρός. Είναι ανώφελο. Τα Σκυλιά βρίσκονται ακόμη πιο κοντά, ενώ οι κραυγές και τα ουρλιαχτά τους ακούγονται πιο καθαρά και πιο απειλητικά. Οι Ψυχές βρίσκονται ακριβώς από πίσω τους, με τα άλογά τους να κερδίζουν συνεχώς έδαφος.
Και η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστεί. Έχω κουραστεί να παλεύω ενάντια στη θέληση των Ψυχών. Έχω κουραστεί να παλεύω ενάντια στη μοίρα. Έχω κουραστεί να παλεύω ενάντια στην αδελφή μου. Τελικά, ίσως η Άλις έχει δίκιο. Ίσως είναι πιο συνετό να περισώσω ό,τι μπορώ από τη δική μου ζωή και από τις ζωές εκείνων που αγαπώ.”

ΕΠΑΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ
“Αυτή η σαγηνευτική ιστορία μεταφέρει τους αναγνώστες σε διαφορετικά επίπεδα ύπαρξης.”
-Booklist (starred review)
“Mια συναρπαστική, γεμάτη ένταση ιστορία που δίνει μια εντελώς νέα έννοια στον όρο αδελφική διαμάχη.”
-VOYA (starred review)
“Μια σαγηνευτική τραγωδία βουτηγμένη σε έναν κόσμο γεμάτο ξόρκια και μπερδεμένες οικογενειακές συμμαχίες.”
-Publishers Weekly
“Μια ατμοσφαιρική ιστορία που στοιχειώνει, . . . Γοτθικό, εδουαρδιανό και εντελώς ακαταμάχητο!”
-Tamora Pierce

Η συγγραφέας
H Michelle Zink ζει στη Νέα Υόρκη μαζί με τα τέσσερα παιδιά της. Η Προφητεία των Αδελφών ήταν το πρώτο της μυθιστόρημα, και επιλέχθηκε ως ένα από τα Top Ten Μυθιστορήματα Πρωτοεμφανιζόμενων Συγγραφέων για το 2009 και ως ένα από τα Καλύτερα Βιβλία για Νεαρούς Αναγνώστες από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Σικάγο. Έχει επίσης συμπεριληφθεί στη λίστα Stuff for the Teen Age της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης και στη λίστα ανάγνωσης του Συνδέσμου Βιβλιοθηκών του Τέξας, Lone Star.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές