Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Το τελευταίο γιέτι

Αλμπέρτο Μέλις
Εικονογράφηση: Ιάκοπο Μπρούνο
Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σειρά: Λογοτεχνία για παιδιά / SOS Κρυπτόζωα
Ηλικία: 10-12
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σχήμα: 14 x 20,5
Σελίδες: 272
ISBN: 978-960-501-563-3
Τιμή: 11,00€

Οι περιπέτειες τριών γενναίων παιδιών που κόβουν την ανάσα. Μια συναρπαστική κούρσα με τον χρόνο, με στόχο τη σωτηρία των φανταστικών κρυπτόζωων που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το πρώτο βιβλίο μιας νέας σειράς που συνδυάζει περιπέτεια, χιούμορ και οικολογικά μηνύματα.

Η Βάιολετ και ο Βάλιαντ Τουίστ, μαζί με τη φίλη τους Σάιλα, κάνουν μια συναρπαστική ανακάλυψη: στη σοφίτα του τεράστιου βικτοριανού σπιτιού όπου κατοικούν κρύβεται το γενικό αρχηγείο της SOS Κρυπτόζωα, μιας μυστηριώδους οργάνωσης που προστατεύει τα φανταστικά πλάσματα του πλανήτη. Ιδρυτές της είναι ο λόρδος Κλάρενς, δωδέκατος κόμης του Γουίντσαντ, και ο μπάτλερ του Τζιβς, δύο αληθινά… φαντάσματα! Τα τρία παιδιά σύντομα θα επιστρατευτούν για μια σημαντική αποστολή: να σώσουν το τελευταίο γιέτι από τα νύχια του Μάρμαντιουκ, του απαίσιου προέδρου της οργάνωσης Ράπτορ, και να γυρίσουν στο σπίτι προτού η Κίκι, η Μαορί γκουβερνάντα της Βάιολετ και του Βάλιαντ, ξυπνήσει…

Ο Αλμπέρτο Μέλις γεννήθηκε στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας το 1957 και εργάζεται ως δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Από το 1990 γράφει στην πολιτιστική σελίδα της εφημερίδας Η Ένωση της Σαρδηνίας, ασχολούμενος κυρίως με την παιδική λογοτεχνία και την εβραϊκή ιστορία, κουλτούρα και επικαιρότητα. Αρκετά βιβλία του έχουν μεταφραστεί στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές