Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Ο Νταλί κι εγώ - Μια σουρεαλιστική ιστορία

Συγγραφέας: Σταν Λόρισενς, Βέλγιο
Μετάφραση: Σέβυ Σπυριδογιαννάκη
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Αληθινές Ιστορίες
Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2011
Σελ.: 336
Τιμή: 14,40€
ISBN: 978-960-453-768-6

Ο έμπορος έργων τέχνης Σταν Λόρισενς κέρδισε εκατομμύρια δολάρια στο χώρο της μοντέρνας τέχνης. Τα έργα του Σαλβαντόρ Νταλί αποτελούσαν το μήλον της έριδος για τους νεόπλουτους επενδυτές και επιχειρηματίες, που επιδίωκαν να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα. Ο Σταν δεν είχε πρόβλημα να κάνει τα στραβά μάτια, ελπίζοντας ότι και οι αγοραστές του θα έκαναν το ίδιο. Τα έργα τέχνης που πουλούσε προέρχονταν από αμφισβητήσιμες πηγές και σύντομα ανακάλυψε ότι η πιο σκοτεινή από αυτές ήταν ο ίδιος ο Νταλί. Όσο πιο πετυχημένος γινόταν ο Σταν τόσο πιο κοντά ερχόταν στον Νταλί, μέχρι που κατάφερε να μείνει στο διπλανό σπίτι. Ενόσω κρυβόταν απ’ την Ίντερπολ, ο Σταν περνούσε τον καιρό του με καλλιτέχνες, μουσικούς και διάφορους εκκεντρικούς που αποτελούσαν τον κύκλο του Νταλί. Ανακάλυψε τη μυστική ιστορία του σουρεαλιστή ζωγράφου, το στούντιο των καλλιτεχνών όπου παρήγαγε τη δουλειά του, καθώς και τη μηχανή χρήματος, χάρη στην οποία ο Νταλί ζούσε μέσα στην πολυτέλεια, ενώ η δημιουργικότητά του είχε αρχίσει να ξεθωριάζει.

Το βιβλίο Ο ΝΤΑΛΙ ΚΙ ΕΓΩ αποκαλύπτει συνωμοσίες και υπόγειες συμφωνίες στο χώρο της παγκόσμιας τέχνης μέσω της μαρτυρίας ενός άντρα που έφτασε στην κορυφή για να ανακαλύψει ότι αυτή δε διαφέρει και τόσο πολύ από τον πάτο.

“Η βιομηχανία της τέχνης είναι ένα σκοτεινό τσίρκο ελπίδας και απάτης. Και ο Λόρισενς μας παρουσιάζει ολοζώντανο τον μυστακοφόρο κυρίαρχο αυτού του τσίρκου• τον εκκεντρικό όσο και ιδιοφυή, τον πονηρό όσο και γοητευτικό Νταλί.”
Noah Charney, συγγραφέας

Παρουσίαση Συγγραφέα
Ο ΣΤΑΝ ΛΟΡΙΣΕΝΣ γεννήθηκε το 1946 και κατάγεται από το Βέλγιο. Στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο ως δημοσιογράφος και πήρε συνεντεύξεις από προσωπικότητες, όπως ο στρατηγός Ντε Γκολ και ο καλλιτέχνης Άντι Γουόρχολ. Έχει γράψει πέντε βιβλία για τους ναζί έπειτα από εκτενείς συναντήσεις που είχε με πρόσωπα-κλειδιά του χιτλερικού καθεστώτος, όπως ο Καρλ Ντένιτς. Το βιβλίο Ο ΝΤΑΛΙ ΚΙ ΕΓΩ βασίζεται στις εμπειρίες που απέκτησε ο συγγραφέας κοντά στον μεγάλο σουρεαλιστή ζωγράφο. Τα δικαιώματα για τη μετάφρασή του έχουν πουληθεί σε περισσότερες από τριάντα χώρες, ενώ γυρίζεται κινηματογραφική ταινία με τον Αλ Πατσίνο στο ρόλο του Σαλβαντόρ Νταλί.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές