Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΛΗΘΗ

Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας
Μετάφραση: Γιάννος Πολυκανδριώτης
Ξένη Πεζογραφία
Εκδόσεις Κέδρος
ISBN: 978-96004-4226-7
Σελ.448
Τιμή: 19.90€
Νοέμβριος 2011

«Ένας από τους πιο σημαντικούς και καινοτόμους συγγραφείς της τελευταίας εικοσαετίας.»
Los Angeles Times

Οι ιστορίες που συνθέτουν την Αμερικάνικη Λήθη συστήνουν ένα τολμηρό, μεγαλειώδες έργο εν προόδω.
Ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, ο πιο χαρισματικός συγγραφέας της γενιάς του, σύμφωνα με τους Τζόναθαν Φράνζεν και Ζέιντι Σμιθ, χαρτογραφεί την ανθρώπινη συνείδηση, αναπαριστάνοντας σε αργή κίνηση τις απρόβλεπτες πορείες και τις επικίνδυνες στροφές που αναγκάζεται να πάρει ο ανθρώπινος νους σε επώδυνες και οριακές καταστάσεις.
Το άγχος του σύγχρονου ανθρώπου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που νομίζει πως έχουν οι άλλοι από εκείνον, τα κρυφά παράδοξα των ερωτικών σχέσεων, η Αμερική και οι ψυχώσεις της λίγο πριν και λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου, και η ατέρμονη πάλη του ανθρώπου ενάντια στη μοναξιά, που επιτείνει η υπερπροσφορά των τεχνολογικών ευκαιριών, είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που εξερευνά, με σπάνια ανθρωπογνωστική ευαισθησία και καυστικό χιούμορ, ένας από τους πιο εκρηκτικούς και πολυσυζητημένους συγγραφείς της εποχής μας, άξιος συνεχιστής του Ναμπόκοβ, του Μπέκετ και του Τόμας Πίντσον.

«Το χάρισμα του Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας βρίσκεται στην ικανότητά του να αναλύει χαρακτήρες με αμέτρητα προβλήματα και ανίατες νευρώσεις, με τρόπο που κάνει τον αναγνώστη να συμπάσχει με αυτούς και την παράδοξη ζωή τους.»
Chicago Tribune

«Ο πιο ζωηρός συγγραφέας πρόζας της εποχής μας και εκείνος που μιλάει με μεγαλύτερη ειλικρίνεια για την ανθρώπινη κατάσταση.»
The New York Magazine

«Οραματιστής, επιδέξιος τεχνίτης, συγγραφέας με κωμική φλέβα… Ο Γουάλας είναι τόσο νεωτεριστής, που κινείται σε τελείως διαφορετικό χωροχρονικό συνεχές από όλους μας!»
Ζέιντι Σμιθ

Ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας γεννήθηκε το 1962 στην Ιθάκη της Νέας Υόρκης. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς συγγραφείς της τελευταίας εικοσιπενταετίας.
Το έργο του περιλαμβάνει τα μυθιστορήματα Infinite Jest, The Broom of the System και The Pale King, τις συλλογές διηγημάτων Brief Interviews with Hideous Men και Girl with Curious Hair, τις συλλογές άρθρων και δοκιμίων A Supposedly Fun Thing I’ll Never Do Again και Consider the Lobster καθώς και το δοκίμιο Everything and More: A Compact History of Infinity.
Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα όπως τα Esquire, Harper’s, McSweeney’s, The New Yorker, The Paris Review, κ.ά. Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με τα βραβεία MacArthur Fellowship, Lannan, το βραβείο Aga Khan του περιοδικού The Paris Review, κ.ά.
Ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας έδωσε τέλος στη ζωή του στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008.
Το βιβλίο του Ο χλωμός βασιλιάς (The Pale King) θα κυκλοφορήσει το 2012 από τις εκδόσεις Κέδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές