Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΜΕ: Αντί να διώκει το συνάδελφο Μπάμπη Κόκλα καλό θα ήταν το Υπουργείο Παιδείας να δώσει πλήρη απάντηση για το θέμα των DVD


Ο.Λ.Μ.Ε.Ερµού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr                                               Αθήνα, 26/10/11
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (22/10/2011)
Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ καταγγέλλει την υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, για την εντολή της να κινηθεί προκαταρκτική εξέταση ενάντια στον πρόεδρο της Γ ΄ΕΛΜΕ Αθήνας συνάδελφο Μπάμπη Κόκλα. Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Α΄ Αθήνας κ. Σαβαϊδης ανακοίνωσε στον συνάδελφο ότι ο Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κουμέντος του έχει διαβιβάσει έγγραφο, στο οποίο του δίνει εντολή να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση ενάντιά του για την τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος

Το θέμα ξεκίνησε όταν ο Πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας  Μπ. Κόκλας, στη  σύσκεψη των προέδρων των ΕΛΜΕ, στις 15/9/2011, ζήτησε από  το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  να διερευνήσει φήμες ότι η έκδοση των  DVD με τα σχολικά βιβλία  σχετίζεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του συζύγου της Υπουργού. Το σωστό αυτό συνδικαλιστικό αίτημα, που αφορά τον κοινωνικό έλεγχο και την διαφάνεια, αντιμετωπίστηκε από την πλευρά του Υπουργείου με  την εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία στηρίζεται σε πληροφορίες από το διαδίκτυο που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα  Η Υπουργός απαντά με διοικητικές διώξεις σε  νόμιμο συνδικαλιστικό αίτημα που διατυπώθηκε ανοικτά και επίσημα στο ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών. Το αίτημα με τον τρόπο που διατυπώθηκε όχι μόνο δεν είχε το χαρακτήρα της συκοφαντικής δυσφήμησης αλλά, αντίθετα, ζητούσε να αποκατασταθεί το κύρος των θεσμοθετημένων οργάνων της συντεταγμένης πολιτείας και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.


Καλό θα ήταν η Υπουργός Παιδείας αντί να προχωρήσει σε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του συναδέλφου να δώσει πλήρη απάντηση με αναλυτικά στοιχεία για το θέμα (σε ποια εταιρεία δόθηκε η παραγωγή – διανομή των DVD από τον «Διόφαντο»), καθώς και το συνολικό επιπλέον κόστος για την παραγωγή βιβλίων, φωτοτυπιών, προσωρινών τευχών και DVD.


Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ θεωρεί ότι όλες οι μέχρι τώρα κινήσεις της Διοίκησης στην υπόθεση αυτή στόχο έχουν τη συνδικαλιστική δράση. Όποιος τολμά να αντιτίθεται και να ερευνά, θα διώκεται. Η οποιαδήποτε  δίωξη για την υπόθεση αυτή είναι συνδικαλιστική και σαν τέτοια θα αντιμετωπιστεί. Το "πίστευε και μη ερεύνα” ανήκει σε άλλες εποχές.


   Απαιτούμε η υπόθεση αυτή να σταματήσει αμέσως. Αρνούμαστε να απολογηθούμε στην Υπουργό και σε οποιονδήποτε για τους αγώνες μας. Αν αποφασίσουν να συνεχίσουν την δίωξη, να ξέρουν ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουν δυναμικά.


 Από το Προεδρείο της Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές