Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Το τραγούδι του ξίφους

Συγγραφέας: Μπέρναρντ Κόρνγουελ, Αγγλία
Μετάφραση: Μαρτίνα Κόφφα
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Ιστορικό Μυθιστόρημα
Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2011
Σελ.: 464
Τιμή: 17,70€
ISBN: 978-960-496-290-7

Αγγλία, έτος 885. Ειρήνη επικρατεί στη χώρα που τώρα βρίσκεται μοιρασμένη μεταξύ του βασιλείου των Δανών στο Βορρά και του Ουέσεξ, όπου βασιλεύει ο Άλφρεντ, στο Νότο. Όμως μια νέα εποχή αναταραχής και πολέμου αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα όταν ένας νεκρός επανέρχεται στη ζωή και κάποιοι νεοαφιχθέντες Βίκινγκς καταλαμβάνουν σιωπηλά το Λονδίνο.
Οι καιροί είναι επικίνδυνοι, και ο άρχοντας Ούτρεντ, μισός Δανός και μισός Σάξονας, ένας άντρας που και μόνο το άκουσμα του ονόματός του προκαλεί φόβο και εμπνέει σεβασμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Βρετανίας, είναι αυτός που επιφορτίζεται με το καθήκον της εκδίωξης των εισβολέων και της ανακατάληψης του Λονδίνου για λογαριασμό του Άλφρεντ. Εξακολουθεί όμως να ισορροπεί μεταξύ διαφορετικών κόσμων, και το πώς ακριβώς θα αποφασίσει να ενεργήσει είναι αυτό που θα κρίνει το μέλλον της Αγγλίας.

Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία έρωτα, αντιζηλίας και βίας, το Τραγούδι του Ξίφους μας παρουσιάζει την ιστορία της δημιουργίας της Αγγλίας. Το τέταρτο μέρος της σειράς «Σαξονικά Χρονικά».

“Ο Κόρνγουελ είναι ένας βιρτουόζος της ιστορικής μυθιστοριογραφίας.”
SUNDAY TELEGRAPH

“Ο Μπέρναρντ Κόρνγουελ είναι ίσως ο μεγαλύτερος συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων σήμερα.”
WASHINGTON POST

Παρουσίαση Συγγραφέα
Ο ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΚΟΡΝΓΟΥΕΛ γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στο Έσεξ. Εργάστηκε στο BBC ως παραγωγός στην εκπομπή Nationwide και ως διευθυντής του Τμήματος Τρεχουσών Υποθέσεων στη Βόρεια Ιρλανδία. Το 1979 εγκαταστάθηκε στην Αμερική, όπου και ζει μέχρι σήμερα με τη γυναίκα του, κι έχει αφοσιωθεί στη συγγραφή. Έχει γράψει μια σειρά μυθιστορημάτων για την περίοδο των Ναπολεόντειων Πολέμων, τα οποία έχουν πουλήσει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα σε εννιά γλώσσες και έχουν γυριστεί σειρά για την τηλεόραση με χιλιάδες φανατικούς τηλεθεατές. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΞΙΦΟΥΣ είναι το τέταρτο βιβλίο της σειράς με τον τίτλο «Σαξονικά Χρονικά», ενώ κυκλοφορούν ήδη τα τρία προηγούμενα: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, Ο ΧΛΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ και ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης η Τριλογία του Εκατονταετούς Πολέμου (ΟΙ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΚΙΕΣ, ΟΙ ΤΟΞΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ και ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ), καθώς και η Τριλογία του Βασιλιά Αρθούρου (Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και ΕΞΚΑΛΙΜΠΕΡ).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συγγραφέα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές