Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Η "Βρομιά" του Ρόμπερτ Σνάιντερ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ
Η "Βρομιά", του Ρόμπερτ Σνάιντερ,
από την Κατερίνα Χιωτίνη

Ένας Ιρακινός λαθρομετανάστης… στην Αθήνα του σήμερα, μονολογεί... την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, 8.30μμ, στο Θεατρικό Αναλόγιο του Ιωνικού Κέντρου, στην Πλάκα.
Δοσμένος με τρόπο μοναδικό από την Κατερίνα Χιωτίνη, ο ήρωας στο έργο του Ρόμπερτ Σνάιντερ μονολογεί και πολιτικολογεί, ειρωνεύεται, νοσταλγεί, λυπάται, γελάει, φιλοσοφεί. Και τα λόγια του γίνονται ο καθρέφτης του δυτικού, "βολεμένου", ξενοφοβικού αστού - εκείνου που ρίχνει το φταίξιμο της κατάντιας του στον ξένο, στον φτωχό, στον ανίσχυρο.
Τοποθετημένο για την περίσταση στην Ελλάδα του σήμερα, το κείμενο γίνεται διαχρονικό και εξαιρετικά επίκαιρο μέσα σε μια κοινωνία που ασφυκτιά και που εν μέρει καταρρέει. Το έργο μας καλεί να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας, και τη ζωή μας. Γιατί δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να παρατηρούμε εκ του μακρόθεν τον πόνο και την ταπείνωση του μετανάστη. Και γιατί αυτός μπορεί να είναι και Έλληνας. Γιατί μπορεί να είναι ο κάθε ένας από μας, και το παιδί μας.

Η μετάφραση είναι της Κοραλίας Σωτηριάδου.
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στο ArtCafe του Ιωνικού Κέντρου
Είσοδος 8€, άνεργοι και φοιτητές 4€
Κρατήσεις:
Ιωνικό Κέντρο
Λυσίου 11, Πλάκα
Τηλ. 210 3246614


Το Ιωνικό Κέντρο
Το Ιωνικό Κέντρο Σπουδών είναι μορφωτικός – πολιτιστικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε στη Χίο το 1977, όπου και δίδαξαν σημαντικοί άνθρωποι των ελληνικών γραμμάτων και της τέχνης, όπως οι Ανδρόνικος, Ελύτης, Χατζιδάκις, Αξελός, Καστοριάδης, Τσαρούχης, Ξενάκης και πολλοί άλλοι. Από τότε η λειτουργία του Κέντρου επεκτάθηκε και στην Αθήνα, με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, κυρίως για ξένους, αλλά και με σεμινάρια, ομιλίες, συνέδρια, συναυλίες και εκθέσεις.

Το Θεατρικό Αναλόγιο του Ιωνικού Κέντρου
Επειδή σε περιόδους κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης η πλέον σημαντική καταφυγή του σύγχρονου ανθρώπου είναι στην τέχνη και τον πολιτισμό, το Ιωνικό Κέντρο διευρύνει τον κύκλο των δραστηριοτήτων του, με την ελπίδα να δημιουργήσει μια εστία πολιτισμού στην καρδιά της αρχαίας και της νέας Αθήνας, στην Πλάκα.
Η σειρά των Θεατρικών Αναλογίων, η οποία άρχισε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, έχει σκοπό να δώσει βήμα έκφρασης σε καταξιωμένους και σε αξιόλογους νέους σκηνοθέτες, συγγραφείς και ηθοποιούς να παρουσιάσουν το έργο τους και να συνδιαλλαγούν με το κοινό.
Το Θεατρικό Αναλόγιο θα φιλοξενείται στη μικρή θεατρική σκηνή του Ιωνικού Κέντρου, χωρητικότητας 200 ατόμων, κάθε Τρίτη, στις 20.30'. Μετά την ανάγνωση - ερμηνεία του εκάστοτε έργου θα ακολουθεί συζήτηση των συντελεστών με το κοινό.

Την πρόσκληση του Ιωνικού Κέντρου έχουν αποδεχτεί ήδη πολλοί καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι συγγραφείς, σκηνοθέτες και ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Αλατζάς Πέτρος, Αντωνόπουλος Άγγελος, Αποσκίτης Αριστοτέλης, Βαγγελάτου Ολυμπία, Βλαχοπούλου Τιτίκα, Γαλιατσάτος Μπάμπης, Γκεσούλης Νίκος, Δεγαϊτης Γιάννης, Δημητρομανωλάκη Ελευθερία, Διδασκάλου Κατερίνα, Διονύσιος Νίκος, Δουατζής Γιώργος, Ζαχαρή Μαρία, Καραμπέτη Καριοφυλλιά , Καστάνη Μαρία, Κομνηνού Φιλαρέτη, Κυρτζάκη Μαρία, Καραμίχος Γιώργος, Κοτανίδης Γιώργος, Κώνστας Γιώργος, Λαζαρίδου Όλια, Λογοθέτης Ηλίας, Μαριανός Ανδρέας, Μουρούζη Νάντια, Ναρλής Παναγιώτης, Νικολαίδης Βασίλης, Ξανθοπούλου Ζωή, Ξενοπούλου Ολύνα, Πιατάς Δημήτρης, Πλειώνης Δημήτρης, Πρέβεζα Ράνια, Ρόχας Ζαχαρίας, Σακαλή Άννα, Σαμπάνης Σωτήρης, Σπέγγος Μιχάλης, Στυλιανού Ναταλία, Τζήμα Δανάη, Τριανταφυλλίδου Μαρίσσα, Τσεκούρας Δημήτρης, Τσιπιανίτης Αντώνης, Χατζησάββας Μηνάς, Χιωτίνη Κατερίνα

Η Κατερίνα Χιωτίνη
Η Κατερίνα Χιωτίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Βεάκη και από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Εργάστηκε στο παιδικό θέατρο, σε θεατρικές παραγωγές, σε ταινίες μικρού μήκους - μεταξύ των οποίων το "Άλμα" και το "Ισόγειο" του Χάρη Σταθόπουλου, για τις οποίες βραβεύτηκε με τον έπαινο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου - και έχει εμφανιστεί στην τηλεοραση, στα σήριαλ "Για την Άννα" του Μ. Μανουσάκη, "Αστυνόμος Μπέκας", "Αληθινοί Έρωτες", και "Εργαζόμενη Γυναίκα". Συμμετέχει στην σειρά "Οι βασιλιάδες", η οποία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο ΜEGA τον Ιανουάριο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές