Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Βασιλιάς σε καταδίωξη - Ο θρυλικός Μπόμπι Φίσερ

BΙΤΟΡΙΟ ΤΖΑΚΟΠΙΝΙ
Μετάφραση: Παναγιώτης Σκόνδρας
Εκδόσεις Κέδρος
Ξένη Πεζογραφία
ISBN 978-960-04-4207-6
Σελ. 304
Τιμή: 16€
Σεπτέμβριος 2011

Μπόμπι Φίσερ
η μεγαλύτερη σκακιστική ιδιοφυΐα όλων εποχών

Του έδωσαν πολλούς χαρακτηρισμούς –αναξιόπιστος, θεατρίνος, παλιάτσος, ιδιοφυής, προσβλητικός, παρανοϊκός, κακιασμένος, ανώριμος–, αλλά στην πραγματικότητα υπήρξε κυρίως ένας μαέστρος της άρνησης, ένας αιωνίως ασυμβίβαστος.
Γραμμένο σαν μυθιστόρημα, το πρωτότυπο αυτό βιβλίο περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τη ζωή του Μπόμπι Φίσερ, κάνοντας στάση σε όλους τους μεγάλους σταθμούς της καριέρας του, με αποκορύφωμα την περίφημη αναμέτρησή του με τον Σπάσκι στο Ρέικιαβικ για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.
Συγχρόνως παρακολουθεί την ιστορική περίοδο κατά την οποία έδρασε ο γκραν μετρ, τοποθετώντας τον σε παράλληλη τροχιά με άλλες θρυλικές μορφές της τέχνης, όπως ο Τόμας Πίντσον, ο Μπομπ Ντίλαν και ο Μάιλς Ντέιβις.

Ένα συναρπαστικό βιβλίο για έναν ανεπανάληπτο καλλιτέχνη της σκακιέρας.

Ο Βιτόριο Τζακοπίνι (Vittorio Giacopini) γεννήθηκε το 1961 στη Ρώμη, όπου και ζει. Είναι δημοσιογράφος και συντάκτης στο περιοδικό Lo straniero. Έχει δημοσιεύσει τα έργα: Scrittori contro la politica (Bollati Boringhieri 1999), Una guerra di carta. Il Kosovo e gli intellettuali (Elèuthera 2000), Fuori dal Sistema. Il linguaggio della protesta (minimum fax 2004) και Al posto della liberta. Breve storia di John Coltrane (e/o 2005).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές