Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Ημερολόγιο τοίχου WWF

Φωτογραφίες: Andrea Bonetti
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Ημερολόγια – Σημειωματάρια
Διαστάσεις: 29 Χ 42 εκ. (σπιράλ)
Βιβλιοδεσία: σπιράλ
Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2011
Σελ.: 30
Τιμή: 7,70€
ISBN: 978-960-496-611-0

ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ WWF ΕΛΛΑΣ

WWF
Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν πλανήτη που μας χαρίζει καθημερινά τροφή και στέγη, μας γεμίζει με χιλιάδες συναισθήματα, εξάπτει τη φαντασία μας και γεννά την έκφραση και τη δημιουργία.
Μαζί με εμάς, η Γη φιλοξενεί αμέτρητες άλλες μορφές ζωής∙ πλάσματα που ζουν στην άβυσσο των ωκεανών, σε χιονισμένες απόμακρες βουνοκορφές, αλλά και στην αυλή μας.
Η αποστολή του WWF είναι η προστασία του σύνθετου αυτού πλέγματος ζωής στον πλανήτη, η διασφάλιση ότι εμείς οι άνθρωποι διαχειριζόμαστε αγαθά που η Γη μάς προσφέρει με τρόπο αειφορικό και η προσπάθεια για μείωση της ρύπανσης και της κατανάλωσης, μέσα από το σύγχρονο τρόπο ζωής μας.
Αυτή τη σύνθετη αποστολή έχουμε δεσμευτεί να υπηρετούμε εδώ και 50 χρόνια, μαζί με πρισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους που μας στηρίζουν.
Δίνουμε καθημερινό αγώνα σε περισσότερες από 100 χώρες, και μία από αυτές είναι και η Ελλάδα.
Με την αγορά αυτού του ημερολογίου συμβάλλετε κι εσείς στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σας ευχαριστούμε!

Andrea Bonetti
O Andrea Bonetti γεννήθηκε στο Λουγκάνο της Ελβετίας το 1968.
Σπούδασε βιολογία το Πανεπιστήμιο της Παβία στην Ιταλία και το 1995 ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να διεξαγάγει έρευνα για τα πουλιά της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας. Από το 1997 εργάστηκε για την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ως τοπικός συντονιστής του Ευρωπαϊκου προγράμματος LIFE-Nature, για τη διατήρηση και διαχείριση της λιμνοθάλασσας. Ασχολείται με τη φωτογραφία της άγριας φύσης από το 1993.
O Andrea Bonetti είναι συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων, ανάμεσά τους τα Μια μέρα στη λιμνοθάλασσα και Έρπουν, πετούν και ανθίζουν στο Μυστρά από τις εκδόσεις Σύνολο και, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, το 40 Φυσικοί Παράδεισοι από τις εκδόσεις ROAD.
Οι φωτογραφίες του φιλοξενούνται στο UK Photo Library (www.nhpa.co.uk) και στην προσωπική του ιστοσελίδα, www.andreabonetti.com. Έχουν επίσης δημοσιευθεί σε σημαντικά ξένα και ελληνικά περιοδικά, όπως είναι το BBC Wildlife, το National Geographic, το Γεωτρόπιο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία και το Explore Nature της εφημερίδας Έθνος. Ο Andrea Bonetti έχει κερδίσει 2 βραβεία στον έγκριτο διαγωνισμό «BG Photographer of the Year»,το 1999 και ξανά το 2004.

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός ιδρύθηκαν το 1979 και είναι ένας πολυσυλλεκτικός οίκος με περισσότερους από 2.000 τίτλους για κάθε προτίμηση και ηλικία. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, γιατί πιστεύουμε πως οφείλουμε να εργαζόμαστε για το κοινωνικό σύνολο και να επιστρέφουμε μέρος της ευημερίας μας σε αυτό. Συμμετέχουμε ενεργά σε προγράμματα ανακύκλωσης. Για την παραγωγή των βιβλίων μας χρησιμοποιούμε χαρτί ελεύθερο χλωρίου και χημικών ουσιών, ενώ τα παιδικά βιβλία μας τυπώνονται σε 100% ανακυκλωμένο χαρτί. Συνεισφέρουμε σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις διαθέτοντας μέρος των κερδών συγκεκριμένων βιβλίων μας για την ενίσχυσή τους, ενώ διανέμουμε χιλιάδες βιβλία σε φυλακές, ιδρύματα, βιβλιοθήκες, σχολεία και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πέρα από τη συνεργασία με το WWF, εκδώσαμε το βιβλίο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙ! της Λένας Μαντά, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου, ύψους 58.761,33 €, δόθηκαν στο ΚΕΘΕΑ – ΔΙΑΒΑΣΗ. Για όλο το 2011 προσφέρουμε σε οργανώσεις με κοινωνική αποστολή 0,10 € από καθένα από τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα βιβλίων μας που εκτιμούμε πως θα διατεθούν στο τρέχον έτος˙ ήδη έχουν δεσμευτεί 75.000 € για τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ, ενώ μέσω των ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ διατέθηκαν 37.000 διατροφικά σκευάσματα σε παιδιά της Αφρικής.
Όλα αυτά συντελούνται χάρη στη δική σας συμμετοχή και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές