Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η αρένα των αιώνων

Συγγραφέας: Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι, Ιταλία
Μετάφραση: Άμπυ Ράικου
Σειρά: Ξένοι Λογοτέχνες
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2011
Σελ.: 328 - Τιμή: 14,40€ - ISBN: 978-960-496-067-5

Στις Αρχάνες της Κρήτης, ένας αρχαιολόγος ερευνά την υπόθεση εξαφάνισης του επικεφαλής της αρχαιολογικής υπηρεσίας του Ιράκ, η οποία σχετίζεται με μια σπάνια ποικιλία φυτού.
Στην κατακτημένη από τους Λογγοβάρδους Ιταλία, μια ατίθαση νεαρή κοπέλα ερωτεύεται τον «εχθρό» της.
Μια σπείρα λαθρεμπόρων ανακαλύπτει ένα από τα σπουδαιότερα αρχαία αγάλματα της Ιταλίας.
Ένα στέλεχος αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας που σχεδιάζει λογισμικό για το στρατό πέφτει θύμα δολοφονικής απόπειρας.
Οι καλύτεροι πράκτορες του κόσμου απάγονται από επιχειρηματίες που στήνουν αληθινές μάχες σώμα με σώμα στοχεύοντας στη διασκέδαση ορισμένων και στο κέρδος.

Πέντε διηγήματα μυστηρίου και περιπέτειας από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, γραμμένα με την εξαιρετική πένα του Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι.

«Η αρετή που έκανε τον Μανφρέντι ιδιαίτερα δημοφιλή είναι η αμεσότητα της περιγραφής. Βιβλία γεμάτα εικόνες και περιγραφές που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία. Απολαυστικά για όσους ενδιαφέρονται για την ελληνική αρχαιότητα και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία».
εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο ΒΑΛΕΡΙΟ ΜΑΣΙΜΟ ΜΑΝΦΡΕΝΤΙ σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και ειδικεύτηκε στην τοπογραφία του αρχαίου κόσμου. Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια της Ιταλίας και του εξωτερικού, όπως το Ecole Pratique des Hautes Etudes της Σορβόνης, και είναι καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Luigi Bocconi στο Μιλάνο. Έχει διευθύνει επιστημονικές αποστολές, εξερευνήσεις και ανασκαφές σε πολλά μέρη του κόσμου. Από το 1980 μέχρι σήμερα, έχει δημοσιεύσει άρθρα και δοκίμια εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα, καθώς επίσης και μυθιστορήματα. Η μεγάλη του αγάπη για την αρχαιότητα τον ώθησε στη συγγραφή και ιστορικών μυθιστορημάτων. Με γρήγορο ρυθμό, γεμάτα περιπέτεια και αγωνία, τα βιβλία του Μανφρέντι έχουν το μεγάλο προσόν να δίνουν στον αναγνώστη την αίσθηση ότι βρίσκεται στον κινηματογράφο. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν άλλα 11 βιβλία του συγγραφέα.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συγγραφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές