Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ζωγραφική

Οδηγίες χρήσεως
Ή συμβουλές για τη διαδρομή του εικαστικού έργου από το εργαστήριο στον κόσμο

ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σειρά: Καλές Τέχνες
ISBN: 978-960-501-449-0
Σελίδες: 272
Τιμή: 15,50€
Σεπτέμβριος 2011

«Οδηγίες χρήσεως» και διαχείρισης της εικαστικής δημιουργίας είναι το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου και απευθύνεται στους ανθρώπους των εικαστικών τεχνών, αλλά κυρίως σε νέους καλλιτέχνες που θέλουν να παρουσιάσουν το έργο τους και να ζήσουν από την τέχνη τους.
Στο πρώτο μέρος δίνονται οδηγίες και συμβουλές για τη διαδρομή που ξεκινά όταν το έργο βγει από το εργαστήριο για να φτάσει στον κόσμο. Για τις γκαλερί και τους άλλους χώρους παρουσίασης του έργου, για το «σινάφι» και το «σύστημα», για τις δημόσιες σχέσεις και άλλα πρακτικά θέματα. Και όσον αφορά το εικαστικό έργο, ποιες είναι ―αν υπάρχουν― οι βασικές αρχές ή τα ποιοτικά κριτήρια ενός καλού «πίνακα».
Το δεύτερο μέρος είναι ένα χρονολόγιο των επιστημονικών ανακαλύψεων και εφαρμογών και των πνευματικών κατακτήσεων και της τέχνης από τον 18ο έως και τις αρχές του 21ου αιώνα. Το χρονολόγιο συνέταξε ο ίδιος ο συγγραφέας, που παρατηρεί ότι οι καλλιτέχνες ακολουθούν τις επιστήμες και απλώς έχουν καλύτερες κεραίες από τον μέσο πολίτη-καταναλωτή.
Περιέχεται επίσης σύντομο γλωσσάριο για τεχνικούς, τεχνοτροπικούς όρους και υλικά.

O Μανώλης Ζαχαριουδάκης είναι ζωγράφος. Γεννήθηκε το 1958, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Από το 1984 έχει παρουσιάσει πάνω από 20 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές στην Αθήνα, σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και στη Νέα Υόρκη. Το 1997 εκδόθηκε το βιβλίο του Μπέογουλφ και άλλες εικόνες και το 2001 το Προϊστορικό Ρεστοράν. Το 2003 πήγε ως επισκέπτης καλλιτέχνης στο Princeton University. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και στις πινακοθήκες Σούτσου, Αβέρωφ, Ρόδου, ΜΜΣΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές