Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η Φωνή

Συγγραφέας: Χρήστος Χωμενίδης
Εκδόσεις Πατάκη
ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ISBN: 978-960-16-4264-2
ΣΧΗΜΑ: 14Χ21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 360
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 19,00€
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

Τοποθέτησα τους ήρωές µου σε αστραφτερά νεόπλουτα αλλά και σε αποπνικτικά µικροαστικά περιβάλλοντα, τους έβαλα να διασχίζουν την Αθήνα µέσα σε ταξί που αγκοµαχούν και την ύπαιθρο µέσα σε τζιπ 4x4 που µαρσάρουν στη λάσπη, να συνωµοτούν µετρώντας πάκα µε λεφτά και να πασχίζουν να αποδράσουν ακόµα και πεσµένοι στα γόνατα σε τουαλέτες µπαρ… Η «Φωνή» δεν επικεντρώνεται στον υπόκοσµο αλλά στον –ακαθόριστων διαστάσεων– ηµίκοσµο που έδινε επί δεκαετίες τον τόνο στην κοινωνία µας. Στην ανθρώπινη πανίδα η οποία αποτελούνταν από επιχειρηµατίες της αρπαχτής, αριβίστες της γειτονιάς, κορίτσια του γλεντιού που αντιµετώπιζαν το φύλο τους ως δώρο και συνάµα ως όχηµα και αγόρια που έπρεπε να επανεφευρίσκουν τον ανδρισµό τους µέσα σε συνεχώς µεταβαλλόµενες συνθήκες…
Χ.Α. Χ.
H «Φωνή» αποτυπώνει στον καιρό τους όλες εκείνες τις µικρές και τις µεγάλες απάτες που οδήγησαν στη σηµερινή κατάρρευση. Πρόκειται για ένα χρονικό της µεταπολιτευτικής «µπελ επόκ», η οποία είχε πείσει τον εαυτό της πως θα κρατούσε αέναα.

Γεννηµένος το 1966 στην Αθήνα, ο Χ.Α. Χωµενίδης έχει τελειώσει τη Νοµική Σχολή. Το 1993 εξέδωσε το «Σοφό Παιδί». Ακολούθησαν άλλα πέντε µυθιστορήµατα και δεκάδες διηγήµατα, που µεταφράστηκαν στα γαλλικά, στα αγγλικά, στα ισπανικά, στα τσέχικα, στα λιθουανικά, στα τούρκικα και στα εβραϊκά. Μετέφρασε ένα θεατρικό έργο και έγραψε το σενάριο για µία κινηµατογραφική ταινία και µία τηλεοπτική σειρά. Ο Χ.Α. Χωµενίδης εργάζεται και ως ραδιοφωνικός παραγωγός, κατοικεί πάντα στην Κυψέλη και επιµένει να ελπίζει στο καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές