Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ Μ’ ΑΓΑΠΗΣΕΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ
Επιμέλεια: Γιάννης Η. Παππάς
Ποίηση
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN: 978-960-501-585-5
Σελ.: 240
Τιμή: 13,30€

Η Μαρία Πολυδούρη (1902-1930), εμβληματική ρομαντική μορφή της σύγχρονης ελληνικής ποίησης, ύμνησε με αμεσότητα και γνήσιο λυρισμό τον παθιασμένο, χωρίς ανταλλάγματα έρωτα, τον έρωτα-αντάρτη που πάει κόντρα σε κοινωνικές συμβάσεις και κατεστημένες αξίες. Ανυπότακτη και ασυμβίβαστη, πέρασε στην ιστορία για τη θυελλώδη σχέση της με τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη καθώς και για το τραγικό της τέλος, στα είκοσι οχτώ της μόλις χρόνια.
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου περιλαμβάνονται οι δύο ποιητικές συλλογές που εξέδωσε (Οι τρίλλιες που σβήνουν, Ηχώ στο χάος) και τα ανέκδοτα ποιήματά της, ενώ ο αναγνώστης επίσης θα βρει μια κατατοπιστική εισαγωγή του επιμελητή του τόμου Γιάννη Η. Παππά και εργοβιογραφία της ποιήτριας.

Ο Γιάννης Η. Παππάς γεννήθηκε στην Άρτα το 1962. Από το 2002 είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας και από το 2003 διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό www.diapolitismos.gr. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν οι ποιητικές του συλλογές Στην άκρη του ονείρου και Το ανεκτίμητο τίποτα, καθώς και η μελέτη Για να γνωρίσουμε τον Σολωμό, ενώ έχει επιμεληθεί τις εκδόσεις Κώστας Καρυωτάκης, Μαρία Πολυδούρη: Έρωτας και θάνατος στη σκιά της ποίησης, Αρχίζει το ματς: Το ποδόσφαιρο στη λογοτεχνία, Επειδή σ’ αγάπησα και σ’ αγαπώ ακόμη: Ποιήματα για την αγάπη και τον έρωτα.
Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές