Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Δελφίνια στο κέντρο της Αθήνας

«Οι Άγγελοι των Θαλασσών» στο Metropolis

Δελφίνια στο κέντρο της Αθήνας!

12 - 20 - 21 Μαΐου Metropolis Live Stage

Είσοδος Ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

Το κατάστημα Metropolis, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησής του σε ζητήματα περιβάλλοντος, συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό «Οι Άγγελοι των Θαλασσών» (www.angelsofseas.gr) τριήμερο εκδηλώσεων, με βασικό θέμα τους «υπέροχους γείτονές μας», τα δελφίνια του Κορινθιακού, αλλά και με σχετικές εκδηλώσεις για περιβαλλοντολογικά ζητήματα, στις 12, 20 και 21 Μαΐου 2010, στο κεντρικό κατάστημα Metropolis (Πανεπιστημίου 54 & Εμμ. Μπενάκη).

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται ειδικότερα σε νέα παιδιά, σε μαθητές και φοιτητές, αλλά και σε ενηλίκους κάθε ηλικίας, που τους «αγγίζουν» και τους απασχολούν τα περιβαλλοντικά ζητήματα.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τετάρτη 12 Μαΐου

Το κοινό που θα παρευρεθεί την Τετάρτη 12 Μαΐου στο Live Stage του Metropolis θα «ταξιδέψει» στον υπέροχο κόσμο των δελφινιών με διάφορους τρόπους:

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Τα δελφίνια του Κορινθιακού Κόλπου»
Νίκος Βογιατζάκης Φωτογράφος – ερευνητής.
Έκθεση 35 φωτογραφιών τυπωμένων σε ζωγραφικό καμβά με τα δελφίνια του Κορινθιακού.

19.00 «Ταξιδεύοντας με τα δελφίνια», Livia Merlini Θαλάσσια Βιολογία
Προβολή slides show με φωτογραφίες δελφινιών και μουσικό «χαλί» από ήχους δελφινιών
Προβολή video clip ενδιάμεσα, με στιγμές του dolphin watching στον Κορινθιακό κόλπο
Παρουσίαση πρότυπων κατασκευών υποβρύχιου εξοπλισμού, όπως: κάμερες και υδρόφωνα

20.00 «Αυτοσχεδιάζοντας με τα δελφίνια», Νότης Μαυρουδής Συνθέτης
Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, ο Νότης Μαυρουδής θα μας ταξιδέψει με τους ήχους της κιθάρας του σε μια «συνομιλία» με τα δελφίνια.


Πέμπτη 20 Μαΐου

Εκδηλώσεις και Ομιλίες

13.00 – 17.00 Προβολή dvd με πληροφορίες για τα δελφίνια και slides show με φωτογραφίες δελφινιών.
17.00 – 18.30 Παράσταση θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης στο Βυθό». Θέατρο Σκιών Ιάσων Μελισσηνός. Ένα θαλάσσιο ταξίδι στα βάθη του θαλάσσιου μπερντέ και στο βυθό της θάλασσας, ανάμεσα σε κοράλλια, ναυάγια, κοχύλια και δελφίνια. Πρέπει όμως πρώτα να μαζευτούν τα σκουπίδια -που πετάνε οι άνθρωποι- για να φανούν οι θησαυροί του βυθού.
19.00 – 21.00 Ομιλίες – Διαλέξεις
19.00 «2010, έτος Βιοποικιλότητας», Αναστασία Χριστοπούλου, Βιολόγος
20.00 «Ο αυτισμός από μέσα», Πέρλα Μεσσίνα, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αυτιστικών Asperger


Παρασκευή 21 Μαΐου

Εκδηλώσεις και Ομιλίες

13.00 – 17.00 Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή των δελφινιών.
17.00 – 18.30 Προβολή του γνωστού Ντοκιμαντέρ «Home – Όλοι έχουμε ραντεβού με τον πλανήτη». Το ντοκιμαντέρ του Yann Arthus-Bertrand είναι ένας ύμνος στον Πλανήτη, που δεν παραλείπει να αναφερθεί στην εύθραυστη ισορροπία του.
17.00 – 18.30 (Παιδικό Τμήμα – Ημιόροφος) Δημιουργικό παιδικό παιχνίδι με την Ομάδα «Αστέρια», με τίτλο «Παίζω- Χαίρομαι– Μαθαίνω». Προγράμματα για παιδιά όπως: κυνήγι χαμένου θησαυρού, πάζλ με δελφίνια, ζωγραφική, κ.ά.
19.00 – 21.00 Ομιλίες – Διαλέξεις
19.00 «Η εκπαίδευση θα σώσει τα δελφίνια;», Δημήτρης Γεώργας Γεωλόγος - Ωκεανογράφος Περιήγηση στη μορφή της εκπαίδευσης σήμερα και στη συμβολή της στη διαχείριση των προβλημάτων του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
20.00 «Ζήσε σαν δελφίνι», Δημήτρης Μπινιάρης, Δύτης - Dive Master PADI Μια εισαγωγή στις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις που χρειάζονται οι άνθρωποι για να απολαύσουν το υδάτινο περιβάλλον.


Επιμέλεια και οργάνωση των εκδηλώσεων: Νίκος Βογιατζάκης

Συντονισμός και παρουσίαση: Αναστασία Μητρογώγου

«Οι Άγγελοι των Θαλασσών» είναι ένας Ιδιωτικός Οργανισμός, με κύριο σκοπό του την επικοινωνία με τον καλύτερο φίλο μας στον υδάτινο κόσμο, το δελφίνι. Η ιδέα δημιουργίας του Οργανισμού ξεκίνησε το 2002, από το Νίκο Βογιατζάκη, έπειτα από μια «τυχαία» φωτογράφιση δελφινιών στον Κορινθιακό Κόλπο. Η πρωτοβουλία αυτή, σύντομα «αγκαλιάστηκε» από: Βιολόγους, Ωκεανογράφους, Περιβαλλοντολόγους, αλλά και απλούς πολίτες, οι οποίοι βοηθούν με τις γνώσεις τους, ώστε να αναπτύξουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον υπέροχο αυτό «γείτονα».
Περισσότερες πληροφορίες στο www.angelsofseas.gr.

Metropolis Live Stage
Πανεπιστημίου 54 & Εμμ. Μπενάκη

Είσοδος Ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 3306682

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές