Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

«Το ζωντανό σύμπαν. Η Αναζήτηση της Ζωής στο Διάστημα», του Κρις Ίμπι

Τίτλος: Το ζωντανό σύμπαν. Η Αναζήτηση της Ζωής στο Διάστημα
Συγγραφέας: Κρις Ίμπι, ΗΠΑ
Μετάφραση: Δημήτριος Ε. Θεοδώρου, Επίκουρος Καθηγητής Φυσικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών
Εισαγωγή: Μάνος Δανέζης, Επίκουρος Καθηγητής Φυσικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών
Σειρά: Γενικών Γνώσεων
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2009
Σελ.: 568
Τιμή: 22,10€
ISBN: 978-960-453-519-4

Η αστροβιολογία –η μελέτη της ζωής στο Διάστημα- αποτελεί σήμερα ένα από τα ταχύτερα εξελισσόμενα και πιο δημοφιλή επιστημονικά πεδία. Στο βιβλίο αυτό ο βραβευμένος λόγιος και ερευνητής Κρις Ίμπι διερευνά τα θεμέλια του εν λόγω κλάδου, το πού κατευθύνεται και τι μπορεί να ανακαλύψει.

Το ταξίδι αρχίζει με τα πρώτα βήματα της επιστήμης και προχωρά με τις επαναστατικές θεωρίες που διατυπώθηκαν κατά την Αναγέννηση, μεταξύ των οποίων και η δήλωση του Κοπέρνικου ότι η Γη δεν είναι το κέντρο του Σύμπαντος αλλά απλώς ένας πλανήτης, που περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο. Αλλά αν και η Γη δεν είναι ο μοναδικός πλανήτης, είναι ο μόνος ζωντανός πλανήτης που γνωρίζουμε ως σήμερα.

Στη συνέχεια ο Ίμπι ασχολείται με το Διάστημα, όπου οι αστροβιολόγοι ερευνούν τη δυνατότητα ύπαρξης ζωής πέρα από τον κόσμο μας. Θα βρεθεί άραγε ζωή στον Άρη, στον «πλανήτη του θανάτου», που έχει σαμποτάρει τις περισσότερες πλανητικές αποστολές; Ή στην Αφροδίτη, την «κακή δίδυμη» αδελφή της Γης της οποίας η ζέστη μπορεί να λιώσει τον μόλυβδο;

ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΥΜΠΑΝ είναι ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για μια επιστήμη η οποία αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε το Σύμπαν, ένας οδηγός για το τι πραγματικά σημαίνει ζωή και πού μπορεί να υπάρχει, καθώς και ένα εκπληκτικό έργο που ερμηνεύει το παρελθόν μας και προβλέπει το μέλλον μας.

“Μέχρι πριν από μερικά χρόνια οι επιστήμονες πίστευαν ότι ελάχιστες ήταν οι κατοικήσιμες ζώνες γύρω από τα αστέρια. Σήμερα, μετά την ανακάλυψη 250 πλανητών, αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν τις βασικές προϋποθέσεις για την ύπαρξη ζωής. Ο Ίμπι οδηγεί τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι από την εμφάνιση της ζωής στη Γη μέχρι τα διάφορα σενάρια για τους προγόνους μας οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από έναν Ήλιο που πέθαινε… Εκμεταλλεύεται τη διδακτική του πείρα, έτσι ώστε οι αναγνώστες με μικρή επιστημονική παιδεία να απολαύσουν αυτό το περιπετειώδες ταξίδι στο χρόνο και στο σκοτεινό Διάστημα.”
PUBLISHERS WEEKLY

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο ΚΡΙΣ ΙΜΠΙ είναι διακεκριμένος πανεπιστημιακός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας και υποδιευθυντής ενός εκ των μεγαλύτερων αστρονομικών τομέων της χώρας. Έχει γράψει περισσότερες από 160 ερευνητικές εργασίες και είχε την έγκριση 24 προγραμμάτων για το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χαμπλ. Έχει τιμηθεί με δέκα βραβεία διδασκαλίας από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας και έχει επιλεγεί ως Καθηγητής της Χρονιάς στην Αριζόνα από το Ίδρυμα Κάρνεγκι. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρίας και το 2002 επιλέχθηκε ως Διακεκριμένος Διδάσκαλος Επιστημών. Το 2007 διετέλεσε επιστημονικός επισκέπτης στο Ίδρυμα «ΦΒΚ». Ζει στο Τούσον της Αριζόνας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

και

ενώ για μια απευθείας επικοινωνία με το συγγραφέα επισκεφθείτε το προσωπικό του ιστολόγιο (blog):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές