Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

«Ο Πέλης, η Πάρδαλη κι εγώ», του Ρόαλντ Νταλ

Τίτλος: Ο Πέλης, η Πάρδαλη κι εγώ
Συγγραφέας: Ρόαλντ Νταλ, Αγγλία
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Σειρά: Βατόμουρο (από 7 ετών)
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2010
Σελ.: 128
Τιμή: 7,67€
ISBN: 978-960-453-730-3

Η μεγαλύτερη επιθυμία του Μπίλι είναι να ξανανοίξει το παλιό μαγαζί με τα ζαχαρωτά και να το κάνει πανέμορφο. Μέσα, όμως, βρίσκει μια καμηλοπάρδαλη, έναν πελεκάνο κι έναν πίθηκο που όλοι μαζί έχουν την Εταιρεία Πλυσίματος Τζαμιών Χωρίς Σκάλα! Γίνονται φίλοι και, όταν γνωρίζουν τον πιο πλούσιο άνθρωπο της Αγγλίας, φαίνεται πως το όνειρο του Μπίλι ίσως γίνει επιτέλους πραγματικότητα…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο ΡΟΑΛΝΤ ΝΤΑΛ είναι ένας από τους γνωστότερους σύγχρονους Άγγλους πεζογράφους. Γεννήθηκε στην Ουαλία το 1916 και πέθανε το 1990. Άρχισε τη σταδιοδρομία του γράφοντας διηγήματα για μεγάλους, αλλά πάντα τόνιζε ότι τα παιδικά βιβλία του έδιναν μεγαλύτερη ικανοποίηση. «Είναι πιο δύσκολο να γράφεις για παιδιά», έλεγε, «γιατί πιο δύσκολα κρατάς την προσοχή τους. Όταν όμως το καταφέρεις, η χαρά είναι μεγάλη». Ο Ρόαλντ Νταλ σίγουρα τα κατάφερε, γιατί τα βιβλία του –γεμάτα χιούμορ και φαντασία- έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες κι έχουν κατακτήσει εκατομμύρια παιδιά.
Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα εξής βιβλία του συγγραφέα για παιδιά: Ο ΤΣΑΡΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ· Ο ΤΣΑΡΛΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ· ΜΑΤΙΛΝΤΑ· Ο ΜΦΓ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ· ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ· ΟΙ ΒΛΑΚΕΝΤΙΟΙ – ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΦΑΡΜΑΚΟ· Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΦΟΞ – ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΑΧΤΥΛΟ· Ο ΤΖΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΟΡΟΔΑΚΙΝΟ· ΝΤΑΝΙ, Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ· ΑΝΩ ΛΕΧ και, για μεγαλύτερους αναγνώστες, το Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΕΝΡΙ ΣΟΥΓΚΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές