Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

«Το δάσος με τα χέρια και τα δόντια», της Carrie Ryan

Τίτλος βιβλίου: Το δάσος με τα χέρια και τα δόντια
Συγγραφέας: Carrie Ryan
Αρ. σελίδων: 376
Τιμή: €19
ISBN: 978-960-6665-48-6
Ημερ. κυκλοφ.: 14 Μαΐου 2010
Εκδόσεις: Πλατύπους

NEW YORK TIMES BESTSELLER

Στον κόσμο της Μαίρης, οι αλήθειες είναι απλές.
Η Αδελφότητα ξέρει πάντα ποιο είναι το σωστό.
Οι Προστάτες προστατεύουν και υπηρετούν.
Οι Ακαθαγίαστοι δεν θα υποχωρήσουν ποτέ.

Και πρέπει πάντα να φροντίζεις το φράχτη που περιβάλλει το χωριό. Το φράχτη που προστατεύει το χωριό από το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια.

Όμως σιγά-σιγά, οι αλήθειες της Μαίρης καταρρίπτονται. Μαθαίνει πράγματα που δεν ήθελε ποτέ να ξέρει για την Αδελφότητα και τα μυστικά της, και τους Προστάτες και τη δύναμή τους. Και, όταν παραβιάζεται ο φράχτης και ο κόσμος της βυθίζεται στο χάος, συνειδητοποιεί την πραγματικότητα για το πόσο ανελέητοι είναι οι Ακαθαγίαστοι.

Τώρα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο χωριό και στο μέλλον της, ανάμεσα σε εκείνον που αγαπά και σε εκείνον που την αγαπά. Και πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με την αλήθεια για το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια. Είναι δυνατόν να υπάρχει ζωή έξω από έναν κόσμο που περιβάλλεται από τόσο θάνατο;


ΚΡΙΤΙΚΕΣ

“Έξυπνο, σκοτεινό, μαγευτικό, το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια, εναλλάσσεται διαρκώς μεταξύ τρόμου και ομορφιάς. Ο κόσμος της Μαίρης θα μείνει αξέχαστος στους αναγνώστες”.
Cassandra Clare, συγγραφέας του μπεστ-σέλερ Πόλη των Οστών.

“Αποδεικνύοντας πως είναι μία από τις πιο ταλαντούχες φωνές στη σύγχρονη νεανική λογοτεχνία, η Carrie Ryan, πλέκει τη ζωή, την αγάπη και την ανεπαίσθητη ομορφιά μέσα σε έναν τερατώδη, κατεστραμμένο κόσμο.”
Kami Garcia & Margaret Stohl, συγγραφείς του μπεστ-σέλερ Όμορφα Πλάσματα

“… Ένα από τα σημαντικότερα προτερήματα του βιβλίου είναι η ικανότητά του να παρουσιάζει με καθαρότητα την αντοχή και την αποφασιστικότητα του ανθρώπινου πνεύματος, όχι μόνο για επιβίωση αλλά και για την αναζήτηση εκείνων των ονείρων που ολοκληρώνουν την ύπαρξη.”
Books for Keeps

“… Ομορφιά της πρόζας… μοναδικά μετρημένος ρυθμός… έξυπνες ανατροπές στην πλοκή και ένταση ανάμεσα στα όνειρα της Μαίρης και στην πανταχού παρούσα γνώση του κακού που περικυκλώνει το χωριό. Για μια φορά, η δημοσιότητα που ακολουθεί ένα βιβλίο του αξίζει. Δεν μπορείς να αφήσεις κάτω το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια. ”
The Guardian

“Η Ryan γράφει με ένα στυλ που εθίζει και τραβάει τον αναγνώστη στις σελίδες καθώς η εξέλιξη της πλοκής έχει διαρκή δυναμική που προετοιμάζει για σκηνές έντονης δράσης… Ένα ανάγνωσμα που αξίζει και συστήνουμε ανεπιφύλακτα.”
Sci-Fi Now

“Μια μετα-αποκαλυπτική ιστορία αγάπης πρώτης τάξης, εξαίσια γραμμένη από τον τίτλο μέχρι την τελευταία λέξη.”
Scott Westerfeld συγγραφέας των Uglies και Extras

“Όταν ανοίγεις το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια, είναι σαν ανοίγεις το κουτί της Πανδώρας: ένα συνονθύλευμα σκοταδιού και πολύτιμης ελπίδας ξεχύνονται έξω. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά γραμμένο, συναρπαστικό, δυνατό μυθιστόρημα. Το απόλαυσα πραγματικά”.
Melissa Marr, συγγραφέας των μπεστ-σέλερ Wicked Lovely και Ink Exchange.


ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
New York Times Bestseller
Επιλογή Junior Library Guild
ALA Καλύτερα Βιβλία για Νεαρούς Ενήλικες
2010 New York Public Library Λίστα Βιβλίων για Εφήβους
Borders Original Voices Φιναλίστ
#4 Λίστα IndieBound Kids' Indie Next List για Άνοιξη 2009
Chicago Public Library Καλύτερο από τα Καλύτερα
Υποψήφιο για Bram Stoker Award


Η συγγραφέας:
Γέννημα θρέμμα του Γκρίνβιλ, της Νότιας Καρολίνας, η Carrie Ryan είναι απόφοιτος του κολεγίου Γουίλιαμς και της Νομικής Σχολής Ντιουκ. Ζει με τον αρραβωνιαστικό της και δύο χοντρές γάτες στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας. Επισκεφθείτε την Carrie στο www.carrieryan.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές