Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

«Το μυστικό του Σαρωνικού. Οι περιπέτειες του γλάρου Νικόλα Θαλασσάκη», της Χρυσούλας Μπουκουβάλα

Τίτλος: Το μυστικό του Σαρωνικού. Οι περιπέτειες του γλάρου Νικόλα Θαλασσάκη
Συγγραφέας: Χρυσούλα Μπουκουβάλα
Σειρά: Μικρή Πυξίδα (από 11 ετών)
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Μάιος 2010
Σελ.: 384
Τιμή: 15,50€
ISBN: 978-960-453-789-1

Δύο καθηγητές γενετικής, ύστερα από ένα παράξενο πείραμα, φέρνουν πίσω στη ζωή τον Ξέρξη, τον περιβόητο Πέρση βασιλιά. Εκείνος όμως μεταμορφώνεται σε ένα πελώριο, τρομακτικό και αθάνατο πλάσμα, που τρέφεται με απόβλητα και πλαστικά. Σκοπός της νέας του ζωής είναι να εκδικηθεί τους Αθηναίους για την ήττα του στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, νεκρώνοντας τα σμαραγδένια νερά του Σαρωνικού.

Μόνο οι ψαράνθρωποι Τελχίνες φαίνονται ικανοί να τον σταματήσουν και ζητούν τη βοήθεια του νεαρού και ατρόμητου γλάρου Νικόλα Θαλασσάκη, καθώς και ενός ιστιοφόρου σκάφους με πλήρωμα θαρραλέο και κάπως… ασυνήθιστο.

Θα καταφέρει άραγε ο Νικόλας να ανατρέψει τα καταστροφικά σχέδια του Ξέρξη και να ανακαλύψει ποιος πραγματικά βρίσκεται πίσω απ’ όλα αυτά; Θα μπορέσει να σώσει τον Σαρωνικό και τα πανέμορφα νησιά του;

Ένα 100% ελληνικό θαλασσινό μυθιστόρημα, αφιερωμένο στη γοητεία της ιστιοπλοΐας, με ανεξάντλητο χιούμορ και απρόβλεπτες περιπέτειες, που θα προβληματίσει, αλλά και θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους.

Περιέχει διασκεδαστικό κουίζ και ευρηματικά σταυρόλεξα για τη θάλασσα και τον Σαρωνικό!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ γεννήθηκε στον Πειραιά. Απ’ όσο θυμάται τον εαυτό της, ταξίδευε με τα μηχανοκίνητα σκάφη του πατέρα της στον Σαρωνικό. Σπούδασε γραφικές τέχνες και ζωγραφική στην Αθήνα και εργάστηκε ως καλλιτεχνική διευθύντρια σε πολλά περιοδικά και διαφημιστικές εταιρίες. Από το 1991 μέχρι το 2004 έζησε και εργάστηκε στις Βρυξέλλες. Εδώ και έξι χρόνια είναι υπεύθυνη του καλλιτεχνικού τμήματος των Εκδόσεων Ψυχογιός. Έχει πτυχίο ιστιοπλοΐας και αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, κι έχει ταξιδέψει με ιστιοφόρα σκάφη στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, καθώς και στη Μάγχη.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί και το πρώτο μυθιστόρημά της με ήρωα τον Νικόλα Θαλασσάκη, ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Θαλασσινού Μυθιστορήματος του 20ου Πανελλήνιου Συμποσίου Ποίησης και Πεζογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές