Σάββατο 8 Μαΐου 2010

«Τα ΔΩΔΕΚΑ Στραντιβάριους», του Ι. Μπίτζι

Τίτλος: Τα ΔΩΔΕΚΑ Στραντιβάριους
Συγγραφέας: Ι. Μπίτζι, Ισπανία
Μετάφραση: Χρύσα Θ. Μπανιά
Σειρά: Ξένοι Λογοτέχνες
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2010
Σελ.: 512
Τιμή: 19,90€
ISBN: 978-960-453-704-4

Ο Αντόνιους Στραντιβάριους υπήρξε ο πιο φημισμένος κατασκευαστής μουσικών οργάνων όλων των εποχών. Τα βιολιά του είναι μοναδικά, ικανά να παράγουν τον τέλειο ήχο.

Γύρω στο 1680, στην Κρεμόνα της Ιταλίας, ένα υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τον επισκέπτεται μέσα στη νύχτα για να του αναθέσει ένα πρωτόγνωρο έργο: την κατασκευή δώδεκα έγχορδων οργάνων.

Το 2003, στη Μαδρίτη, ο επιθεωρητής Ερέρο αναλαμβάνει να ερευνήσει τη στυγερή δολοφονία ενός πάμπλουτου Έλληνα εφοπλιστή που ζούσε εκεί. Στο μεταξύ, μια διάρρηξη χωρίς προφανές κίνητρο θέτει σε επιφυλακή τις Αρχές στη Γενεύη. Άραγε αυτά τα δύο συμβάντα έχουν κάποια σχέση με τη μυστική επίσκεψη που δέχτηκε ο Στραντιβάριους εκείνη τη νύχτα πριν από τρεις αιώνες;

Από την Κρεμόνα ως τη Γενεύη, τη Βιέννη, την Ιερουσαλήμ και τα στρατόπεδα του ολέθρου των ναζί, μια απέραντη συνωμοσία απλώνεται στο χρόνο. Η καταιγιστική δράση και οι συνεχείς ανατροπές είναι οι καλύτεροι πρωταγωνιστές στο μυθιστόρημα αυτό με το οποίο ο Ι. Μπίτζι εκπλήσσει τον αναγνώστη, εξυφαίνοντας μια πλοκή που συνδυάζει Ιστορία, θεολογία, και μια μουσική τόσο ουράνια όσο και επικίνδυνη.


“Ένα συνωμοσιολογικό μυθιστόρημα, καλογραμμένο και συναρπαστικό, που δεν καμώνεται με έμμεση πλην σαφή αλαζονεία ότι ανατρέπει δεδομένα και βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις ή απομυθοποιεί πρότυπα. Απλώς ψυχαγωγεί και ταξιδεύει... Ιδανικό για να ξεκουράσουμε τη σκέψη μας και με ικανές δόσεις αγωνίας ώστε να διατηρείται το ενδιαφέρον μας.”
Ντόρα Δαρβίρη, Μεταφράστρια


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Ι. ΜΠΙΤΖΙ γεννήθηκε στο Σαν Σεμπαστιάν της βορειοκεντρικής Ισπανίας το 1965. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων και είναι αυτοδίδακτος στην Ιστορία, με την οποία ασχολείται με πάθος. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου El Santuario.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές